Grønn fredag, my a#&%¤s!

sintsuperheltmegHuffda.

For en overskrift. Men jeg må si jeg blir litt matt. Jeg hadde tenkt å la denne dagen passere i stillhet, men jeg klarer faktisk ikke la være å si noe.

Som om ikke alt hysteriet rundt Black Friday er nok, har vi nå også Green Friday. Ikke hørt om det, sier du? I så fall beklager jeg at jeg har gjort deg oppmerksom på det.

Les mer her, så forstår du.

Hvorfor er jeg forbanna? Jo fordi det RASER inn med tilbud. Både på mail og på telefon. I dag har jeg fått ikke mindre enn åtte SMS om salg fra kjeder jeg av en eller annen grunn har gitt fra meg telefonnummeret mitt til. (Min feil, selvsagt – så jeg tar selvkritikk).

Men når skal kjedene skjønne at vi ikke makter mer av disse hysteriske tilbudsdagene. Og det frekkeste av alt: Det er jo at det har blitt kalt green friday, eller enda verre; green weekend (De samme som antageligvis kjører black week). Og de får det derfor til å høres uskyldig ut. De får det jo til å høres ut som om det handler om noe bærekraftig og sunt! Ikke sant?

Men det er ikke sunt. Det er ikke sunt for forbrukerne å handle over evne, uansett hvor gode tilbud som måtte være. Det er ikke sunt for de selvstendige butikkene som også føler seg presset til å være med å arrangere slike salgsstunt.

Men hvis mange nok sier i fra, at nok er nok – så kanskje kjedene tar hintet?

Og det som faktisk gjør det enda litt mer usmakelig er visst at det denne uken markeres Fashion Revolution Week for å markere at det er 5 år siden en fabrikk i Bangladesh kollapset og 1138 personer døde og over 2500 ble skadet – som følge av elendig sikkerhet i fabrikkbygningen hvor en stor del av disse menneskene var unge kvinner som sydde (billige!) klær til store, globale merkevarer… (Les mer om Fashion Revolution Week i bloggen til Lene G – stylist og slow fashion influencer.)

Nok er nok. Ikke sant?

Bli med å del budskapet.

Og bare vent til #nisjebutikkensdag i 2018! Det kommer til å bli stort!

 

 

2 thoughts on “Grønn fredag, my a#&%¤s!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s