Dagen derpå…

Kjære kunde!

Det å gi deg gode tilbud er en naturlig del av å drive butikk! Det kan hende jeg selv har gjort et godt kjøp hos mine leverandører, det kan være rester av sesongens varer, eller jeg kan ha gjort noen feilkjøp som det er naturlig å sette ned i pris.

Ledige lokalerFra tid til annen har du kanskje sett at jeg har brukt emneknaggen #handlelokalt når jeg poster innlegg på instagram – eller du har fått med deg at jeg er takknemlig for at akkurat DU er med på å holde liv i min drøm. Min drøm er å kunne drive butikk, akkurat her, nettopp fordi jeg har lyst til å være et hyggelig treffpunkt i vårt lokalmiljø. Med min butikk er jeg faktisk en viktig bidragsyter til å skape aktivitet her vi bor. Min butikk har lys i vinduene og er med på å gjøre vårt lokalmiljø levende. Jeg handler selv varer og tjenester til min bedrift lokalt så ofte jeg har anledning.

I år er jeg imidlertid litt bekymret. Jeg er bekymret fordi black friday henger som en svart sky over oss. I år faller nemlig denne dagen på fredagen i den første adventshelga.

Som du kanskje vet, er julehandelen veldig viktig for mange butikker, også for min.

Jeg har nemlig ikke muligheten til å selge «alt» i butikken til halv pris. Jeg vet du ofte får tilbud om å kjøpe varer til 30% og 50% avslag hos kjedebutikkene, men det kan ikke jeg tilby deg. Da er det ikke penger igjen til å betale husleie, strøm, lønn og jeg kan heller ikke sponse lokale tiltak, idrettslag og så videre.

På black friday er det ofte helt «ville» tilbud. Og bevares; jeg unner deg å gjøre ett kupp og to. Men vær så snill og tenk deg om. Tenk deg om, slik at du ikke kjøper mer enn du trenger. Kloden vår har heller ikke godt av det. Jeg håper at du velger å handle lokalt. Jeg håper at du kommer til min butikk fordi butikken er verdt et besøk. Fordi du får en god opplevelse, og du får et bedre utvalg av butikker å handle i.

Hvis du forventer at jeg skal sette ned alle varene i pris på en dag som black friday, så må jeg beklage og si at det har jeg dessverre ikke anledning til.

Du skal ikke handle hos meg for å støtte meg. Jeg vil at du skal handle hos meg fordi du har lyst. Ikke bare på varene jeg selger, men fordi du er opptatt av å bevare et levende lokalmiljø.

Hilsen butikken din!

 

(Det kan hende at du har hørt om nisjebutikkens dag? Det er dagen etter black friday hvor mange lokale butikker over hele landet har gått sammen for å markere oss. For å fortelle om den viktige verdiskapingen vi står for lokalt.)

Tusen takk for at du leser, engasjerer deg, deler og liker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s