Handle lokalt. På nett?

Nettbutikk -blogg - butikkutviklerDette med lokal handel er en stor greie. Folk blir etterhvert mer og mer oppmerksom på at lokal handel er viktig. Men hva med lokal handel på nett?

I dag fikk jeg en epost som hadde overskriften “Shop lokalt på nett” fra Miinto.  Jeg er naturligvis opptatt av lokal handel og får veldig ofte spørsmål fra mine kunder om de bør etablere nettbutikk. Jeg er stadig av den oppfatning at nettbutikk IKKE er den rette løsningen for alle. Tilstedeværelse på nett er selvsagt viktig, men å styre en fullt utrustet nettbutikk krever masse ressurser, enten på den ene eller den andre måten.

Jo, selvsagt finnes det enkle løsninger og gode ordninger for å drive nettbutikk. Det kan være gjort med noen få tastetrykk, og det kan være gjort med små midler – ja – faktisk kan det være gratis å opprette nettbutikk. Men stopp en halv.

Tror du virkelig på at det er noe som er gratis her i verden?

ALT KOSTER.

For mange vil nettbutikk være en god investering, det vil gi økt salg, og flere kunder. Og det er jo dèt du vil ha. Men husk å tenke på at det vil kreve tid. Tid er en ressurs. Jeg har stor tro på hardt arbeid. Hardt arbeid og fokus. Og har du fokus på rett plass, så vil du lykkes. Enten du bestemmer deg for å starte med nettbutikk eller ikke. Det vil ta tid før du har en god nettbutikk. Tid investert i fremtiden, kanskje? Vil også folk handle lokalt på nett? Ja, for det er kanskje enklere enn man tror? Ark bokhandel har kjørt klikk og hent i din lokale bokhandel lenge. For ventetid forringer den gode opplevelsen ved et kjøp.

Mye er enkelt når man kan det, og det å ha gode lagerstyringssystemer er et stort poeng, enten du har nettbutikk eller ikke.

Før du begynner med å etablere nettbutikk er det kanskje andre ting du bør fokusere på først. Dessverre så er det ingen fasitsvar som gjelder for alle. Det finnes ingen klipp-og-lim-løsning som fikser alle utfordringene du står overfor. En ting er imidlertid sikkert – driver du ikke en god butikk lokalt, vil du heller ikke drive en god lokal nettbutikk.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s