Hva betaler du for?

HOLD AV DATOEN

Når du er med på #nisjebutikkensdag er du med på å fremme nisjebutikker og selvstendige butikker over hele landet. Gøril, som du kanskje kjenner til fra Butikkutvikler.no AS, startet nisjebutikkens dag for et par år siden. I 2018 fikk hun med seg den dyktige designeren Giske Berland på laget. Giske driver designbyrået gb-design. Geografisk er de lokalisert henholdvis på Bryne og Voss, men begge har kunder over hele landet.

Gøril og Giske fant hverandre på nett og fant ut at de hadde mye til felles, og at de brant for mye av de samme tingene. Et samarbeid oppstod, og Giske tok på seg oppdraget med å designe et unikt kjennemerke for nisjebutikkens dag.

Markeringen av denne dagen er i år 24.11.18. Dette er dagen etter Black Friday. Som kjent kommer Black Friday fra USA. Det er også derfra ideen om nisjebutikkens dag er hentet. Du har kanskje hørt om Small Business Saturday?

Noen ønsker at markeringen skal være atskilt fra Black Friday. Vi er enige og tenker at hver eneste dag burde være nisjebutikkens dag. Imidlertid er det lettere å få oppmerksomhet i pressen dersom vi markerer en motstand, eller en motvekt mot kjøpehysteriet som er rundt Black Friday.

Gøril har de siste årene skrevet og sendt inn leserinnlegg til lokalaviser over hele landet. I fjor ble det sendt inn til over 80 aviser.

En del av avisene trykket innlegget både i papirutgaver, men også på nett. Den samme jobben gjør Gøril i år. Imidlertid er det slik at et leserinnlegg fra lokale lesere i høyere grad vil komme på trykk enn et innlegg fra ei som holder til på Jæren. Derfor vil Gøril skrive tekster som du helt fritt kan ta til deg, redigere så mye du vil, og sende til DIN lokalavis. Disse tekstene vil du finne link til på Butikkutvikler.no sin facebookside når dagen nærmer seg.

Butikkutvikler.no AS vil være meget aktiv for å få blest om dagen. Det vil bli laget filmer, bloggposter, facebookposter og tekster som kan deles for å gjøre informasjon om dagen kjent.

 

Hvorfor har vi laget materiell?

Jo fordi du vil få større oppmerksomhet med proffe plakater, og det vil være lettere å hive seg rundt og bli med. Du får 20 ballonger, plakater i både A3 og A4 som du kan bruke i butikk. Nærmere bestemt får du 10 A3 plakater, 20 A4 plakater og 5 buttons.

Når du kjøper dette materiellet, så kommer trykksakene fra Gøril sitt lokale trykkeri, Jærprint. Vi handler selvsagt lokalt, selv om vi nok kanskje kunne fått materialet trykket billigere i utlandet. Dessuten så er det Torstein, Gørils sønn, han er 14 år, som pakker og sender materiellet til din butikk. Og han krever sin timelønn! Porto er også en av utgiftene som inngår prisen.

Gøril kommer til å lage pressemeldinger og sende til aviser og TV. Vi tjener nok ikke mange kronene på dette, hverken Giske eller Gøril, men vi gjør det fordi vi brenner sånn for lokal handel, og vi ser at det er mange butikker som trenger et lite løft.

I fjor gjennomførte vi en avstemming om nisjebutikkens dag. Der ble det blant annet spurt om hvem, hva og hvorfor. Tilbakmeldingene vi fikk er det som ha gjort at vi tilbyr denne materiellpakken.

Når du får pakken følger det med en link som gir deg tilgang til filer som du kan bruke som facebookheading/facebookbanner og til instagrampost. Du får også med en liste med forslag til aktiviteter du kan fylle nisjebutikkens dag med!

Tusen hjertelig takk for at du er med!

Sammen kan vi få til så mye mer!

Hilsen Giske og Gøril

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s