Hvordan finne gløden tilbake?

GlødSelv den mest erfarne butikkdriver går seg tom en gang i blant. Det er bare helt naturlig! Hvordan skal du hente deg inn?

Du kan ikke ta fri, det koster for mye å få noen til å jobbe for deg. Du er nødt for å holde åpent.

Men ta det med ro! Jeg har rådene du trenger!! Det kan veldig fort gå godt! Jeg lover. Men da kan det være lurt å sjekke ut denne “oppskriften” min!

Først og fremst:

Gjør opp status. Sånn helt på ordentlig. Hva er det som gjør at batteriet har blitt tomt?

Er det motivasjonen som er borte? Er det kroppen som er sliten? Er det alle oppgavene du skulle ha gjort, som tynger deg? Er du usikker på hvordan du skal få flere kunder? Bedre ansatte? Høyere inntjening?

Det er nok utfordringer med å drive butikk – og spennet i oppgavene er faktisk helt enormt! (Folk skulle bare visst hvor mange oppgaver en har og hvor mye en må kunne for å drive butikk i dag. Gi deg selv et klapp på skulderen, mens vi er inne på det!)

Etter at du har gjort opp status og funnet ut helt konkret hvilket område som har skyld i at du har gått litt tom – så skal du gjøre følgende:

Rydd plass til en liten time i kalenderen hvor du har fred og ro rundt deg. Sett deg ned for en stille stund med en liten notisbok. Fyll på en god kopp te, kaffe, eller enda bedre; hva med et glass vin – eller en liten sjokoladebit? Tenk på at du skal ha en hyggelig stund for deg selv, med litt ro til å få tak i tankene dine.

Nå har du fått satt opp på et ark hva/hvilke oppgaver som har tynget deg mest. (Er det vanskelig å bare komme på èn ting får du lov til å lage en topp tre liste!).

Nå vil jeg at du skal forestille deg at du har:

Ubegrenset tilgang på midler. Ubegrenset med tid. Kreativitet i lange baner. 

Du har altså ubegrenset med midler. Hvordan kan du løse problemet ditt med å “kaste penger på det”?

Hvor mye penger trenger du faktisk for å få dette til? Realistisk sett? Finnes det kanskje en rimeligere måte å løse problemet på? Er det virkelig pengene det står på? Finnes det noen i ditt nettverk som kan hjelpe deg? Har du faktisk undersøkt den reelle kostnaden?

Ofte utsetter vi ting vi tror koster. Uten å ha undersøkt hva det faktisk koster. Vi har ikke et realistisk bilde av det vi sliter med. Det er nemlig veldig vanlig at man bruker slike ting som unnskyldninger eller bortforklaringer fordi vi da tror at vi unngår problemet. Men den type “strutsementalitet” kan vi enkelt legge bort, så fremt vi endelig forstår at det er det vi gjør. (Kan svi litt, men selvbedrag er bortkastet tid og energi!)

Og så…

La oss si det ikke står på pengene. Det står på tid. Du føler rett og slett at du ikke har nok timer i døgnet til å få gjort alt det du vil.

Sludder og vås, sier jeg da. Hvis du setter deg ned og tar tid til å planlegge, strukturere og tilrettelegge – så har du løsningene klart for deg. Vips. Så enkelt er det. Det er bare én ressurs som er rettferdig og jevnt fordelt i denne verden og det er antall timer i døgnet. Forbausende flaut å se hvor lite man får gjort av og til – er det ikke?

Og til slutt: Du føler deg ikke kreativ nok til å finne gode løsninger. Jeg pleier å si, (helt feilaktig selvsagt; at kreativitet er en muskel vi kan trene opp). Vel så er det kanskje ikke gjort over natten, men det er veldig enkelt å bli mer kreativ; Hvis man bare tillater seg det. Og tør.

Tenk det! Vi har bare dette ene livet, også bruker vi det av og til så feil! Vi kaster bort dyrebar tid på sutring og klaging, og håper at noen skal komme og hjelpe oss.

Vit i så fall dette: Å be om hjelp er ikke et tegn på svakhet, men på styrke. Våg å gjøre ting du ikke har gjort før – det er kun på den måten du kan utvikle deg.

Finn ut hvor skoen faktisk trykker og gjør noe med det! Problemer er til for å løses! Ikke for å grave seg ned i!

Har du behov for flere velmente spark i ræva; Ta gjerne kontakt! Kanskje du vil ha glede av bok nr. tre i serien: “De små bøkene med de store svarene” – for deg som jobber i butikk! Den heter “Fra bekymring til begeistring” og du får tak i den her: Kjøp nå!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s