Plages du av snyltere?

animal-snake-23817
Photo by Donald Tong from Pexels

De som kommer til butikken din for å suge ut tips, råd og hjelp uten at de legger igjen én krone?

Dette er et hjertesukk for mange butikkdrivere. Det kalles også for ´showrooming´. Det handler om at kundene kommer til butikken for å gjøre research, men går hjem uten å kjøpe noe i butikk, for så å bestille varen på nett.

Jo yngre du er, jo større er sannsynligheten for at du driver med dette.

Men det går også andre veien: Webrooming. Hvor kunden gjør research på nett, for så å oppsøke butikk for å handle.

Skal vi virkelig kalle det for snylting?

Nei. Det synes ikke jeg. På ingen måte. Det blir sutrete og lite løsningsorientert. Visste du at hele 86 % av forbrukerne er villige til å betale mer hvis de får en god opplevelse?

(Hah! Der fikk du den! 😉 )

Det har aldri vært viktigere enn det er nå at de som besøker deg får noe ut av det.

Det er nemlig ikke slik lengre at online og offline er to forskjellige verdener. Det er én verden.

Vi er alle online døgnet rundt, hvis vi vil.

De smarteste butikkene vet hvordan utnytte dette til sin fordel!

Den estetiske og sanselige opplevelsen i butikk vil alltid gå en nettopplevelse en høy gang! Du med fysisk butikk og ikke minst; MØTE MED MENNESKER, vil, ved å være bevisst sitt konsept, vil kunne knuse en hver netthandelsopplevelse.

Så! Hva venter du på?

Utvikling. Eller avvikling. Valget er ditt. Du må bare gå inn for det! Du må våge å “bjuda på”. Du må våge å være annerledes. Du må våge å differensiere deg. Du må våge!

Lykke til!

Og PS! Trenger du noen som kan holde deg litt i hånda underveis? Eller sparke deg litt bak? Ta kontakt med meg da vel!

Og PS en gang til: Hvis du liker å lese tips som dette, så håper jeg du legger igjen en like eller en kommentar. Som en takk for at jeg deler tips og råd helt gratis. Eller er du en snylter? ha-ha!! ´tog du an´?! 😀

 

 

5 thoughts on “Plages du av snyltere?

  1. Tusen takk Gøril for nok et aktuelt og godt skrevet innlegg. Å se mulighetene i stedet for å drukne i negativitet om netthandel er «spikeren på hodet». Handlevaner er i stadig endring, hver enkelt nisjebutikk kan påvirke handlevaner og treffe godt lokalt med spennende butikk som supplement til alt annen handel, både fysisk og på nett. Du har så mange gode poenger om unike konsepter og mange butikk eiere kan takke deg for å ha fått troen igjen på at det er mulig å få til noe med fysiske selvstendige butikker, takk også for at du skrev blogginnlegget om unike konsepter https://www.devoldconsulting.no/blogg/unike-butikk-konsepter/.

  2. Godt du satte ord på det, har opplevd dette mange ganger og tenkt at jeg er dumsnill mot kundene. Tror at de handler mere ved at jeg gir de gode råd på veien
    Har begynt å kjenne igjen noen som bare er der for å prate og si aldrig legger igjen en krone. Merker jeg har blitt mere avvisende og bruker ikke like mye tid på de. Vanskelig det her da du vil gi maks service til alle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s