Hjernedøde kunder

For en fæl overskrift. Men dessverre kan det ofte være sant. Folk flest reflekterer ikke mye over hvordan valgene de tar som forbruker påvirker det totale tilbudet som er tilgjengelig for de. 

Dessverre så er det ofte sånn at kunden styres av pris og tilgjengelighet. Selv om kvalitet er et stikkord kommer det gjerne lenger ned på listen over kriterier over hva som er viktig for kunden i kjøpsøyeblikket, eller idet beslutningen om å gjøre et kjøp tas. 

For den lille butikkeier kan de “hjernedøde” kundenes handlevaner føre til at man må legge ned butikken. Kunden tror rett og slett at det du selger er for dyrt eller opplever at butikken din er utilgjengelig – både med tanke på åpningstider og beliggenhet.

Det er ofte disse små faktorene som gjør at den lille butikken på hjørnet ikke blir kundens foretrukne handlested. 

Hvordan skal man så hamle opp med kjedekonsepter som ofte slår de små butikkene, spesielt på pris og ofte også tilgjengelighet?

Service og kunnskap er et stikkord. Men servicen du tilbyr må være mer enn et smil og “takk for handelen”. Kunden trenger å føle en tilknytning til deg eller butikken din – spesielt dersom de føler at de må anstrenge seg for å besøke butikken din, fordi den ligger utenfor allfarvei. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s