Ta butikkrommet på alvor!

Image

 

Jeg vil i en serie bloggposter skrive litt om butikkrommet. Dette er første post ut og jeg vil dele noen tanker om bruk av farger som virkemiddel i butikk. Den følelsesmessige reaksjonen hos mennesker skjer raskere enn den intellektuelle. 

 

Det betyr at du i stor grad kan påvirke hvordan kunden opplever din butikk ved å bruke farger bevisst ved varelegging og innredning. Vi påvirkes alle av farger, både bevisst og ubevisst. Du har kanskje hørt om den engelske produsenten som lanserte rosa oppvaskmiddel i Norge? Det solgte ikke noe særlig, for i Norge skal oppvaskmiddel ha grønn farge…

 

Det er veldig få ting kundene i dag trenger. Men å vise frem det kunden har lyst på, på en delikat måte – er det som gir kroner i kassen.

 

Farger i innredningen er også av stor betydning. Lån deg en bok om fargelære på biblioteket, google litt om fargelære. Skaff deg litt teoretiske kunnskaper, prøv det så ut i praksis!

 

Les et interiørblad, eller to, så ser du raskt hvilke farger som er trendy. Bruk farger bevisst som blikkfang i utstilling. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s