Endringer på facebook – igjen! Ingen grunn til panikk – du må bare tilpasse deg!

Image

Den siste uken har jeg lagt merke til at jeg har mye lavere trafikk (rekkevidde) enn vanlig. En liten rundtur på nettet gav meg svaret: Les dette her.

Facebook forteller at man nå kan forvente lavere treff på ”fan-sider” og bedriftssider, og den beste måten man kan sikre mange treff på er ved å betale for det.

Problemet mitt, og sikkert også ditt, er at du deler mye bra innhold, som ikke koster noe. Og de som følger siden din, gjør det gjerne fordi de liker det du deler. Når facebook da vil at man skal betale for å få samme rekkevidde, er det rett og slett litt kjedelig, siden du kanskje, som jeg, gir bort verdifullt innhold. Og med litt økonomisk sans intakt, er det jo meningsløst å gi bort verdi som du ikke får betalt for. Det betyr at folk ikke vil få det innholdet du deler, bare salgsannonsene som du betaler for.

Misforstå meg ikke; Jeg klager ikke på facebook som gjør det på denne måten. De skal tjene penger, akkurat som de fleste andre bedrifter.

Men hva kan du og jeg gjøre for å sikre at våre følgere får det innholdet og den verdien som lå til grunn for at de likte siden vår i utgangspunktet?

Få de over i bloggen din, hvis du har en, eller til nettsiden din, som du eier selv og kan legge ut hvilket som helst slags innhold til enhver tid. Men det aller beste er hvis du får følgerne dine til å skrive seg på epost-listen din, og at du jevnlig sender ut nyhetsbrev til de, hvor du kan fortsette å dele det positive, verdifulle og ikke minst gratis innholdet til dine følgere.

Og jeg har selvsagt tips til deg også denne gang – det finnes gode og faktisk gratis (avhengig av antall påmeldte på listen) programmer du kan bruke for å sende ut nyhetsbrev. Det har jeg tipset dere om tidligere. Sjekk ut for eksempel Target hero eller Mailchimp.

Hvis du syntes dette var nyttig informasjon – kan du gjerne dele den med andre som du tror kan ha bruk for den.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s