Unngå å bli utbrent! Her er tipsene du trenger!

  1. Koble av.

Slå rett og slett av bryteren. Ta deg en time-out og en god pause. Hva som er din beste måte å ha time-out på er det bare du som vet. Ved å koble deg av, gjerne også bokstavelig talt – ved å gjøre deg utilgjengelig for internett, facebook og telefoner, bare en liten stund – så kan du hente nye krefter til ny innsats. Du bør koble av så mye som du er komfortabel med, pluss litt til. Korte pauser er bra, men ta en lang time-out innimellom.

2. Lær deg mer!

Av og til er det godt å bare få med seg litt ”hjernedød” underholdning fra lettbent TV-underholdning eller lettfordøyelige bøker. Men fyll på litt bensin i form av ny kunnskap – gå på kurs, delta i workshops, utvid horisonten din! Enten det er noe som du kan få bruk for i businessen din eller det er et nytt område, og et helt nytt fag.

  1. Reis!

Dra av gårde på tur! Gjerne til et fint og flott utland, hvor du kan få nye, spennende impulser – eller dra på oppdagelsesreise i nærheten av der du bor. Det er ingenting som litt avstand hjemmefra for å gi deg nye perspektiver.

Image

  1. Føl deg litt fin!

Hvordan du ser ut påvirker hvordan du føler deg, og hvordan du føler deg påvirker hvordan du ser ut. Bruk litt tid på egenpleie, pynt deg litt, gå til frisøren, ta på deg en kjole – eller bare litt lipgloss. Det kan gjøre underverker.

  1. Lek litt mer!

Lek er undervurdert og blir nedprioritert av de fleste voksne. Men ha det litt gøy! Vær litt barnslig. Bygg deg en lekehytte under spisebordet – og ha hjemmekontor der. Lag deg en picnic på stuegulvet til lunsj eller kvelds. Lån en gymsal og spill kanonball med ungene! Det er kjempegøy!

Har du noen tips og ideer for å beholde gløden? Del de gjerne i kommentarfeltet!

Synes du dette var gode råd – kan du gjerne dele de med andre som kan ha bruk for de.

Om Gøril:

Jeg hjelper butikkeiere og -drivere med å profesjonalisere driften og øke inntjeningen. Mange butikkeiere og -drivere sliter med å drive lønnsomt og samtidig beholde gnisten. Er dette velkjent? Slik var det også for min del. Jeg har drevet både egen og andres butikker, og har vært nære på ”å brenne opp alt kruttet”.  Jeg har jobbet i butikk av og på siden jeg var 15 år gammel, og har gjennom disse årene lært mange nyttige strategier for å optimalisere butikkdrift og ha hjertet med meg i det jeg driver med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s