Går du i denne fella?

Jeg tror en av feilene mange gründere gjør er at de tror gründertilværelsen skal føles bra til enhver tid. Det er jo nettopp en av grunnene til at de har valgt å legge opp livet på denne måten.

Image

Og hvis ting ikke føles greit, begynner man å tro at man har valgt feil. Feil retning, feil varer, feil fokus, feil løsning. Dette går utover innsatsen, du fullfører ikke planen, du mister motet og håper at det hele skal snu og at du skal få gnisten igjen.

Du ser bilder i sosiale medier av andre gründere som sitter smilende på ei strand med PCn avslått – som tilsynelatende lever i sus og dus, med champagnelunsjer og powerfriends, mens pengene strømmer inn i businessen. Imidlertid er dette FEIL.

Gode resultater er nemlig ikke resultatet av gode følelser, men av hardt arbeid. Det er sjeldent at ting kommer rekende på ei fjøl. Det er i hvert fall den erfaringen jeg har gjort meg, og som jeg ser gjelder for de aller, aller fleste jeg har jobbet med.

Gode resultater får man av hardt arbeid. Og det er ikke alltid at hardt arbeid føles godt. Av og til er det bare hardt arbeid, hardt arbeid som man blir sliten av. Og det er verdt det, hvis du klarer å holde det gående!

Det er bare å brette opp ermene og gyve på. Forsøk å tenke på hva det var som fikk deg til å gå i gang med prosjektet i utgangspunktet. Ta den en liten pause. Fokuser deretter på arbeidet igjen.

Av og til kan det jo selvsagt være riktig å gi opp det man holder på med også, men det er greit å tenke over om du egentlig bare trenger en realitetsorientering – og vite om at de aller fleste som opplever suksess – de gjør det som er resultat av knallhardt arbeid. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s