Dagbladkronikken alle butikkeiere bør dele

dagbladet-stor

Støtt nærbutikken!

I går var jeg på trykk i Dagbladet med denne kronikken:

Innimellom presenteres vi for den siste forskningen innen forbrukeratferd. Vi får lese om hvordan våre kjøpevaner påvirkes, av hvem og hvorfor. Sjelden leser vi butikkenes side av saken.

I Norge har de fleste alt de trenger, og vi kjøper over evne. Bruk-og kast mentaliteten lever i beste velgående.

Som butikkeier kan det være vanskelig å overleve.

Lønnsomhetskrav, nedbemanning, lange åpningstider, lav lønn og lav status gjør butikkjobbing lite attraktivt. Fra kundens ståsted er innfallsvinkelen at i nettbutikken får du det du skal ha – gjerne med lavere pris, og omtrent uten å måtte anstrenge deg!

Vær klar over en ting:

Butikkene i ditt nærområde driver med viktig verdiskapning!

Kundens jakt på lav pris kan bety butikkdøden over det ganske land. Mange snakker om hvor trist det er med bysentrum uten butikker, og hvor kjedelig det er når det bare er kjedebutikker på kjøpesenteret.

Veldig få snakker om at DU faktisk har mulighet til å være med å påvirke dette. DU kan handle i din nærbutikk, selv om du finner den buksa du har prøvd i butikken billigere på nett. DU kan være med på å gi en student en sårt tiltrengt ekstrajobb, slik at også arbeidserfaring kan fylles på CVen.

Vi som jobber i og med butikk er stolte av jobben vi gjør. Vi har både kompetanse og fagkunnskap innenfor vårt område, som vi gjerne deler med deg – om du kommer innom.

Hva så om du må betale 49 kr mer for den buksa? Har du ikke råd? Butikken må betale husleie og lønn. Du er med på å bidra til å holde liv i butikkene.

Og for all del – det handler ikke om at du skal boikotte nettbutikker heller. Handle gjerne der. Men kanskje du ikke skal rope ut klagen din fullt så høyt neste gang, nå som du vet at dine handlevaner gjenspeiler de tilbudene du får i ditt nærmiljø.

Jeg snakker nok på vegne av mange butikker når jeg oppfordrer kundene til å være mer bevisste når de handler. Får vi omsetningen, så skal vi gjøre vårt beste for å skape liv i butikklokalene. Vi elsker nemlig jobben vår!

Om Gøril:

Jeg hjelper butikkeiere og -drivere med å profesjonalisere driften og øke inntjeningen. Mange butikkeiere og -drivere sliter med å drive lønnsomt og samtidig beholde gnisten. Er dette velkjent? Slik var det også for min del. Jeg har drevet både egen og andres butikker, og har vært nære på ”å brenne opp alt kruttet”.  Jeg har jobbet i butikk av og på siden jeg var 15 år gammel, og har gjennom disse årene lært mange nyttige strategier for å optimalisere butikkdrift og ha hjertet med meg i det jeg driver med.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s