Få flere kunder! Ikke bli en del av statistikken!

Jeg har oppskriften klar til deg! Du klikket deg inn på denne overskriften, fordi du selvsagt har lyst på flere kunder. Flere kunder, høyere omsetning og bedret resultat. Hva kan du så gjøre?

Det kommer jeg til om litt. Først vil jeg fortelle deg om noe som skjedde for noen dager siden.

Få fart på butikken

Overskriften “Butikkdød i sør er offisiell politikk” slo i mot meg fra lokalavisen. Slike overskrifter fenger jo, og jeg kastet meg over artikkelen med stor interesse. Her kan jeg lese at lokalpolitikerne vedtar reguleringsplaner som flytter på handelsområder i en nabokommune. Dette skjer over store deler av Norge. Handlevaner endres og butikker legges ned, eller må flytte.

Det kan hende jeg har oppfattet noe feil, men min erfaring er at det er svært sjeldent at meget vitale, driftige, godt drevne butikker må legge ned på grunn av at lokalpolitikerne har vedtatt en reguleringsplan. Driver du god butikk, ja, så takler du en flytting. Det er min påstand.

Jeg sier JA til bevisstgjøring av kunder! For det er kundene som “snakker” når de handler. Og jeg opplever ofte butikkeiere som beskjedne. Ja, de er stolte av butikken sin. Men det vises ikke før du har snakket med de om akkurat det. Jeg slår et slag for butikkeiere som tør snakke høyt om butikken sin. Som viser yrkestolthet, som tør å være synlig i debatter. Som tør tenke utenfor boksen.

Min påstand er at dersom du viser igjen i ditt lokalmiljø, utover tradisjonell annonsering, men med engasjement for butikken din, for kundene dine – ja, så vil flere nye kunder få øynene opp for deg og faktisk handle hos deg. Tar du utfordringen? Tør du å være synlig? Tør du å snakke litt høyere – også utenfor butikken?

Kom igjen! Kjør på!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s