Hemmeligheten til butikker som lykkes!

#handlelyst #butikkutvikler

Du har sikkert hørt uttrykket “Det enkle er ofte det beste”? Fra Rema 1000. Som kunde vet du at hos Rema får du det du skal ha, uten noe dilldall. De har nemlig kuttet priser (med motorsag).

Reklame virker. De færreste av mine kunder har markedsføringsbudsjetter som tillater de å plante budskap hos sine kunder på samme måte som Rema har gjort.

Hva kan du så gjøre? Du vil ha #fartpåbutikken! Du vil ha flere kunder og høyere omsetning.

Mitt råd til deg er at du begynner også med det enkle. Overraskende mange av mine kunder “går seg litt bort”. De forsøker seg på ting de ikke har peiling på, roter rundt med halvhjertede planer om å lage nettbutikk, eller ihvertfall lage en ny nettside, de kjøper nye utstillingsmontere og stativer, tester ut nye varegrupper som lover sykt høy fortjeneste, de kjøper radioreklame – som de er litt usikre på om egentlig vil ha effekt, også glemmer de bort noe helt GRUNNLEGGENDE.

Nå sier jeg ikke at det er feil for deg å lage nettbutikk. Eller oppdatere nettsiden din. Eller teste ut nye varegrupper. Eller lete etter produkter som gir god avkastning. Eller kjøpe radioreklame. ALLE disse tingene kan være veldig riktig. Du må bare begynne i rett ende.

Dersom butikken din er rotete, vinduene er skitne, man må snuble seg gjennom stativer med tilbudsvarer, forsere bunker med utgåtte varer, betjeningen er umulig å få øye på…. Ja, jeg nevner i fleng.

Du må gi kunden din #handlelyst! Kunden må bli begeistret nok over utsiden av butikken til at hun velger å komme inn.

Så oppfordringen i dag er:

Vask vinduer. Rydd på utsiden. Se på inngangspartiet. Står det VELKOMMEN? Eller møtes kunden av et skilt som sier at is-spising ikke er tillatt? Er det lys i vinduene? Virker lysskiltet, hvis du har det? Må kunden hoppe over gatebukken, og ikke minst er budskapet på gatebukken innbydende og oppdatert?

Lykke til!

 

One thought on “Hemmeligheten til butikker som lykkes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s