Slik blir du en god selger!

Overraskende mange som jobber i butikk har mye å gå på når det gjelder salgsprestasjoner. Dette henger ofte sammen med at mange butikkselgere ser på seg selv som kundebehandlere og ikke selgere.

Salg er et stort fag, og det finnes dessverre ikke kjappe løsninger som gjør at man utvikler seg til å bli en superselger over natta. Men fortvil ikke! Salgsteknikker kan læres.

Her får du noen tips om hvordan du kan gå frem for å bli en bedre selger:

Behovsanalyse! Finn ut av hva kundens behov er! Ved å avdekke kundens behov blir du en bedre selger. Først når du har funnet ut av hva kundens behov er, vil du kunne gi et gjennomtenkt og godt forslag til løsning – altså finne rett produkt til kunden.

Vurder kundens kjøps- og beslutningsprosess! Tenk at du faktisk er heldig, for kunden er jo allerede i butikken din. De har oppsøkt deg og din butikk. Det er lovende! Salg handler om dialog, og mye av jobben er gjort når kunden allerede har kommet inn døra di.

Fokus på resultat og mål! Ved å ha klart definerte mål for salg, og at målene er godt kommunisert til den enkelte selger, øker sannsynligheten for måloppnåelse og lovet belønning ved oppnådd ønsket resultat. Gulrot fungerer bedre enn pisk!

Bruk åpne spørsmål i dialog med kunden!

Kunnskap. Både varekunnskap og kunnskap om salgsprosesser vil gi deg et fortrinn. Hvis du vet nok om produktene du selger, gir det deg troverdighet og kunnskap om prosessen gir deg trygghet!

Fortsatt litt i villrede? Hva betytresløyferr alt dette? Ta gjerne kontakt med meg, så kan vi ta en prat om salg i din butikk. Jeg kan hjelpe deg, slik at du får økt omsetning og bedre resultater! Ta kontakt i dag på telefon 90 70 49 27 eller på mail; post@butikkutvikler.no

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s