Digitalisering i butikk

Digitalisering handler om å bruke teknologi til å forenkle, forbedre og fornye tilbud og tjenester.

digitalisering butikkutviklerDet skrives mye om e-handel og nettbutikker som kaprer stadig flere kunder, og hvor de fysiske butikker blir som prøverom for nettbutikkene. Jeg har tidligere skrevet noen bloggposter om hvorvidt det å starte nettbutikk er løsningen på omsetningssvikt for de små butikkene i Norge. (Og svaret er vel egentlig et rungende NEI, etter min mening.)

Men teknologi handler om så uendelig mye mer enn bare nettbutikk. De store kjedene har tenkt multikanal i årevis og jobber stadig med å knytte til seg kundene ved hjelp av teknologi, ved for eksempel å ta i bruk såkalte “beacons” for enda mer målrettet markedsføring.

Kan de mindre butikkene også følge etter? Og i så fall hvordan?

Det handler om å forstå sine kunder, og tilby kundene opplevelser i butikk. Det handler i stor grad også om å forenkle kjøpsprosessen. Kunden søker og researcher mange produkter på nett i forkant av selve butikkbesøket, og siden de aller fleste nå går med en smarttelefon i hånda i butikken, ville det jo nesten bare være dumt å ikke utnytte det til din butikk sin fordel.

Men også dette handler om prioriteringer, på samme måte som det for noen kan være lurt å starte nettbutikk. Det handler nemlig om hva du har fokus på og hvor du legger inn støtet.

Jeg har tro på at den gode, varme og personlige kontakten og servicen du yter i din butikk, er det som sikrer din butikk også i fremtiden. Men hvis du klarer å gjøre dette, samtidig som du henger med på digitaliseringen, ligger du et hestehode foran din konkurrenter.

Hva tror du?

-Gøril-

2 thoughts on “Digitalisering i butikk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s