Selger dine ansatte “feil” varer?

Et kjent problem for mange butikksjefer er ansatte som konsekvent selger “feil” varer. Ja, ikke feilvarer, men de selger produkter som kanskje ikke er de rette.

Utstillingsdukker - butikkutviklerHva mener jeg med dette?

Ofte har den butikkansatte valgt seg ut, enten bevisst eller ubevisst, noen favorittvarer. Varer som de har mye kunnskaper om, og som de, hvis de kan velge, selger fremfor andre varer. Dette handler om trygghet. Det er mye lettere å selge en vare man har gode kunnskaper om, enn å selge en vare de ikke kjenner så godt. Så dersom du ønsker at dine butikkansatte skal ha større spennvidde i produktsalget sitt, så er opplæring av de ansatte en nødvendig aktivitet. Det handler om at de ansatte får mer kunnskap om flere produkter og på den måten blir tryggere i å anbefale flere produkter.

Det er ikke verre enn det! 🙂

Gir du dine ansatte grundig opplæring vil du få økt salg. Lykke til!

2 thoughts on “Selger dine ansatte “feil” varer?

  1. Det er jeg helt enig i. God opplæring gir alltid resultater. Det mest vanskelige er nok å innse det selv og frigi tid og penger til det – og finner fagfolk som kan stå for opplæring om man selv er dårlig til å lære videre.
    Og ikke glemme de tilkallingshjelpene.
    Jeg har selv opplevd å få telefoner fra kunder som lurer om det er ‘ordentlig’ folk der på lørdager eller om de heller skal komme en annen dag om de trenger hjelp med noe – det sier jo sitt, de har nok opplevd for ofte å bli møtt av lørdagshjelpene med lite kunnskap (handler selv aldri ‘rådgivningsvarer’ på lørdager jeg heller, hehe)
    Ha ei strålende uke, Britta

  2. Jeg kunne ikke vært mer enig. Økt produktkunnskap hos de butikkansatte gir økt selvtillit, lyst til å lære mer og stolthet til jobben. Dette er noe i allefall jeg legger merke til. Når jeg treffer gode og kunnskapsrike selgere gir jeg dem alltid tilbakemelding på dette. Dette er også den viktigste grunnen til at jeg kommer igjen for å handle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s