Hvordan lage gode salgsutstillinger

Hvordan lage gode salgsutstillinger?

Når du skal bygge opp gode salgsområder i butikken er det lurt å ha en plan. Tilfeldig plassering av varer gir fort et rotete og utstrukturert inntrykk. Noen bransjer er flinkere hvordan lage gode salgsutstillingerenn andre her, men en tabbe de alle fleste gjør, det er når man bare ‘fortsetter i samme duren’ som før. En utstilling må ha et blikkfang, en oppmerksomhetsvekker og et budskap. Hvis du stadig bygger videre på en kombinasjon av tidligere utstillinger vil butikken kanskje fremstå som kjedelig. Og ingen liker egentlig å handle i kjedelige butikker. Eller vent litt nå: Av og til er forutsigbarhet nøkkelen for enkelte butikker, fordi deres kundegruppe har et ønske og behov for at handelen skal gå smidig og raskt, noe mange butikker har tatt konsekvensen av. Men også disse butikkene trenger å lage noen inspirerende og overraskende momenter som frister kunden!

For det er dét det handler om. Å friste kunden. Et lekkert tablå av fristende varer øker salget. Om ikke der og da, så på sikt, fordi du sår noen frø hos kunden.

For å fremme varer, eksponere varer på en god måte, kan du ta i bruk forskjellige hjelpemidler, som for eksempel podier, småmøbler, esker, bokser, tønner, rør og så videre. Du må passe på at den ene effekten ikke overdøver den andre, og husk at det er jo varene som skal være i fokus. Dette må du tenke på når du velger form, farge, materialer og effekter og bygger opp utstilling slik at den gir både wow- og stoppeffekt.

Tenk på balane, symmetri, eller asymmetri. Rytme og gjentakelse. Tenk på linjer og vinkler. Kontrast og gruppering.

Disse stikkordene må du ha med deg i prosessen når du planlegger. Og sist, men ikke minst: HUSK PÅ HELHETEN. Du bør gjerne koordinere vindusutstilling med salgsutstillingen inne i butikken. Også bør du tenke på hva er hovedbudskapet. Kan du lage flere grupperinger inne i butikken som naturlig henger sammen?

Her er bare beskrevet noen elementer som er med på å skape gode salgsutstillinger. Og husk; øvelse gjør mester.

Send meg gjerne bilder av din utstilling, og få min uforpliktende tilbakemelding med ris og ros! Min epost er post@butikkutvikler.no.

Gøril

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s