Feiling som fortrinn?

Kan dine ulemper bli dine fordeler?

I sosiale medier kan vi velte oss i feilfrie bilder, overfylt av vellykkede mennesker avbildet i alskens vinnerpositurer, med plettfrie interiører og dekorerte fasader.

Det er fristende og befriende å gjøre det stikk motsatte. Kan dine «feil» gjøres til dine fortrinn?

Følg meg litt på denne tanken.

Selv brProcessed with Snapseed.uker jeg både filter og utklipp på det jeg deler. Jeg legger ikke ut bilder av de rotete tingene på pulten min, for det er jo unektelig det vakre, det estetiske og ryddige som appellerer til mine følgere. Og dette gjelder nok ikke bare for meg. Vi har jo lyst til å vise oss fra vår beste side, og da tar vi ikke bilder av rotet, eller morgenfjeset. Eller av lageret. For det inspirerer jo ingen.

I sommer var jeg i Wales, og da besøkte jeg tilfeldigvis The Ugly House. Midt ute på landsbygda lå dette gamle og rare steinhuset. Det ble kalt «The Ugly House» – rett og slett fordi det unektelig er litt stygt. Her var laget et nydelig lite tehus, hvor skjønnheten lå i det som
faktisk var det lite vakre.

Hva har så dette med din butikk å gjøre?

Det handler om at du må være bevisst dine ulemper, for å kunne utnytte de og snu de til dine fordeler. Det som er unikt for deg og din butikk, er kanskje ikke det som du utelukkende tenker på som positivt. For dine kunder kan det være det du ser på som ulemper og tungvint som appellerer til nettopp dem. Det som er unikt kan være alt fra det særegne og lokale, til det snåle, pussige og uvanlige. Tenk litt på det. Har du vanskelig for å få øye på det? Hør med noen utenfra. Kanskje du vil bli positivt overrasket.

Les også denne bloggposten, for å finne det unike ved din butikk.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s