Når kundene får være med å bidra

Det å fokusere på miljøet, på klimaet, på en god sak, på et bevisst forbruk og lignende er “på moten”. Heldigvis.

torsteins-rosasloyfeDet stiller noen krav til produksjonsmetoder, transport, utvikling og til butikkdrift generelt.

Og det
handler om forbrukernes bevissthet. Rosa sløyfe-aksjonen har for eksempel “tatt helt av”. Man må vel være huleboer hvis en har gått glipp av denne aktiviteten!

De forskjellige aksjonene som vi ser, som butikkene setter i gang –de virker. Det å være med å gjøre noe godt, bidra til noe som er større enn en selv, det føles godt. Det blir en vinn-vinn-situasjon, hvor man får gjort noe godt samtidig som man blir en del av noe større, får lov å bidra – og samtidig opprettholde forbruket. Det skaper oppmerksomhet for butikkene og kanskje også mer trafikk til butikk.

Dessuten blir butikkene forbundet med noe positivt. Det er med å løfte omdømmet, eller skape omdømme til din butikk.

Er din butikk med på noe slikt?

Jeg tenker at det største suksesskriteriet her – hvor det handler om at din butikk tar et ansvar, viser sosialt engasjement – det ligger i at det du fronter, og det du velger å støtte helst bør være noe som ligger ditt hjerte nært, noe som er genuint og ekte, og ikke bare noe du hiver deg på for å “gjøre som alle andre”.  På den måten vil du kunne samle inn mest midler til en god sak.

Husk bare på at oktober er en “travel” måned for de gode saker – alt fra TV-aksjon til rosa-sløyfe og kreftsaken – og for ikke snakke om alle loddene, dorullene og kakeboksene som selges (og kjøpes) i disse dager til inntekt for klasseturer, fotballaget, speideren osv. – dersom du får lite oppslutning for ditt gode initiativ.

——-

Bildet jeg har brukt for å illustrere denne bloggposten er det sønnen min (Torstein, 12 år) som har tegnet. Han hadde fått med seg at det var en aksjon nå. I butikker. Mot kreft. Og kreft er jo fæle greier. Mormor døde jo av det. Han vil hjelpe til ved å tegne en rosa sløyfe på sin story på snap for å støtte kreftforskningen, slik at ikke andre mister noen de er glad i.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s