Hvordan få enorm rekkevidde på facebook?

Jputer på benkeg har snakket med Monas Kvist og Kvast om akkurat dette.

I forigårs dukket det opp en facebookpost fra Joker Folldal hvor det sto følgende budskap:

«Vi har kuttet ned vårt utvalg av blomster. I Folldal er vi så heldig at vi har en spesialbutikk som har utvalget. Finner du ikke det du ønsker hos oss anbefaler vi deg å besøke Monas Kvist & Kvast.»

Monas Kvist & Kvast la ut bildet av denne plakaten og supplerte med følgende:

«En stor takk til Joker i Folldal, med slike handlinger og godt samarbeid, beholder vi flere bedrifter i bygda vår👍😊🌻🌷⚘🌹☘💐

Jeg tok kontakt med Monas Kvist og Kvast for å høre litt om dette. Hun kunne fortelle meg at fredag rundt lunsjtider var posten hennes sett av 351 826 mennesker og delt hele 975 ganger på facebook! Ganske så overveldende, og en del mer enn facebookrekkevidden er til vanlig. I går ble hun intervjuet av Nrk lokalen og flere aviser har vært i kontakt med henne.

Dette viser at folk engasjerer seg! Det er superbra!

Jo flere som snakker høyt om verdiskapingen de små butikkene står for, jo bedre!

Mona forteller at vi vet er at de store kjedene faktisk tjener svært lite på en del av produktene de har valgt å ha i sortimentet sitt. Men de har produktene for å lokke kundene inn.”

Et paradoks er at det snakkes mye om miljø, men hvor miljøvennlig er det at matbutikker og bensinstasjoner må kaste massevis av usolgte varer? Og hvorfor skal butikker selge varer de ikke tjener penger på? Er kjedenes makt total, eller kan vi klare å endre noe?

Mitt personlige syn på dette, er at det går an å få til noe stort selv om man er liten. Når jeg snakker med butikkdrivere som Mona og mange av mine kunder, så sier “alle” det samme: Vi elsker jobben vår, men vi er faktisk nødt til å tjene penger også.

Og det er jo en selvfølge!

Derfor blir også dagens oppfordring: Fortsett den gode jobben du gjør! Gjør greia di! Men bli mer synlig, våg å snakke høyt om det du gjør! For du er viktig! Jobben du gjør er viktig! Og folk vil handle hos de selvstendige, lokale butikkene – de må bare bli minnet på det en gang i blant!

God helg!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s