Sommersalget er i gang! Men til hvilken pris?

Over alt hvor man ferdes i disse dager henger salgsplakatene og roper imot oss. Sesongsalg! Sommersalg! Halv pris på alle varer!

Dette er helt galskap. Sommeren har vi jo ikke sett snurten av. Kanskje bortsett fra en fin soldag og to. Men salget er altså i gang.

De store kjedene styrer og de små butikkene «må» henge med. Dessverre. Slik har det altså blitt. For mange forbrukere gidder ikke lengre å kjøpe varer til full pris. De vet jo at et eller annet salg ligger og lusker rett rundt hjørnet. Dessverre så kan det se ut som om enkelte kjeder opererer med at normalen faktisk er halv pris. Og det er først når det er halv pris av halv pris at det faktisk er salg.

Hva gjør dette med de små, selvstendige butikkene?

Salg - sommer 2

Jo, det fører til at de kjenner på en forventning, både fra kundene og fra sentrumsforeningen eller senterforeningen at gode tilbud må til. Helst på hele butikken. Hele butikken 25% rabatt. Eller ta tre for to.

Dette vil ingen ende ta. Prismaset. Eller prisraset. Alt etter som.

Men vet dere hva jeg tror? Jeg tror at kundene egentlig er møkkalei av alt maset om salg og tilbud. Det engasjerer ikke lengre. Selv om det faktisk fungerer – og de handler på salg. For det er jo et godt tilbud.

 

Men skal vi snakke litt om hva et godt tilbud faktisk er? Er ikke det at vi som forbrukere har valgmuligheter? At vi kan handle i spennende og varierte butikker? At vi kan få noe mer enn bare nok et produkt til halv pris? At vi kan få en god opplevelse i en butikk hvor menneskene faktisk trives i jobben sin. Som har valgt å starte butikk fordi de har troa på at det går an. At de synes det er gøy å hjelpe kundene finne det de er på jakt etter, og i tillegg bidra i byens sentrum, med utleide lokaler, god stemning, lys i vinduene og liv og røre i gatene?

Men da må vi stå sammen, folkens! For sammen kan vi skape endring. Sammen kan vi jobbe for å bevisstgjøre forbrukerne, altså kundene våres. Jeg har troa på dere. Men dere må begynne å reagere. Dere må snakke litt høyere om dette. Så alle får anledning til å vite om det.

 

Selv startet jeg noe ifjor jeg har kalt #butikkløftet. Det er fordi jeg tror vi kan få til ting. Selv om vi er små. Og ett sted må vi jo begynne. Les gjerne mer om butikkløftet på min hjemmeside.

Eller bli med i min ressursgruppe. Bare send meg en mail til post@butikkutvikler.no, så er vi i gang. 😊

Enda bedre er det hvis du deler denne bloggposten, eller skriver noe lignende selv.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s