Når spørsmålet er HVORFOR!

Butikkyrket er spennende, utfordrende, mangfoldig og krevende. Levende steder skapes av veldrevne butikker som gir liv i gatene og lys i vinduene. Jeg står bak firmaet Butikkutvikler.no AS. Mitt hjerte brenner for selvstendige butikker. Jeg jobber med selvstendige butikker for å øke lønnsomheten og profesjonalisere driften både direkte, via nett og via kurs. I tillegg holder jeg workshops og foredrag.

På tampen av 2016 startet jeg en dugnad jeg kalte for #butikkløftet. Det er et toveis løfte; fra butikkene til kundene om at de skal gjøre sitt aller, aller beste, og fra forbrukernes side om at de skal handle lokalt fordi de setter pris på sine lokale butikker, og kompetansen de møter, livet de skaper og utvalget de fører. Denne dugnaden fikk mye oppmerksomhet i lokalpressen, da jeg sendte leserbrev til over 80 aviser. I 2017 var fokuset i min lille dugnad på #nisjebutikkensdag – en modell lånt fra USA (Small Business Saturday) hvor butikkene snakker høyt om verdiskapingen de står for og gjerne også forklarer motstand mot aktiviteter som Black Friday – som ikke er bærekraftig. Spesielt ikke for små butikker, som ikke kan drive prisdumping og gigasalg i samme fart som kjedebutikker kan. I 2017 fikk jeg nisjebutikker over hele landet til å være med å markere dagen. Det er jeg stolt av. Og i tillegg fikk jeg saken på trykk i en hel del aviser. I 2018 tar jeg det et skritt lenger – så her gjelder det bare å følge med for å se hva som skjer! Jeg har mye spennende på gang! Såpass kan jeg røpe!

Hvorfor vil jeg at du skal dele informasjon om meg?

Jeg vil ikke bare litt mer – jeg vil MYE mer! Men man må jo starte ett sted. Jeg

Handel (1 of 6)
Gøril i sving! Foto: Espen Bakketun

mener at jeg har et slags samfunnsoppdrag – og derfor deler jeg tips, råd og verktøy helt gratis via min butikkfagblogg, som er åpen og kan leses av alle. Den fortjener mange flere lesere – rett og slett fordi oppdatert butikkfaglig kunnskap ikke er så tilgjengelig for de mange som jobber i selvstendige butikker. Tenk så kjedelig det blir når alle byer omtrent blir helt like, med Zara, Starbucks og H & M. Veldig ofte så defineres faktisk steder av hvilke butikker som finnes der – og alle vil jo egentlig ha nisjebutikkene. Men forbrukerne er for late og uvitende til å vise hva de vil med hvor de legger igjen penger.

Jeg bruker mye av min tid på å tilegne meg ny kunnskap, slik at jeg deler oppdatert og relevant informasjon med mine kunder, men også med mine lesere og følgere i sosiale medier. Min facebookside har over 5700 følgere, bloggen leses i snitt av 100 personer til dagen og på instagram har jeg 1400 følgere.

Jeg har selv bakgrunn fra butikkdrift i kjede, og mener at selvstendige butikker har enormt mye å lære fra kjedene – både med tanke på struktur og planlegging. Men jeg skiller meg ut fra ordinære rådgivningsfirmaer, da jeg kjører mitt eget løp. Jeg bruker mitt eget «språk» og mine egne erfaringer og jeg har lagd meg mitt eget lille univers, hvor jeg blant annet har ansatt sønnen min, Torstein på 13 år, for å jobbe med pakking og utsending av lettleste butikkfagbøker jeg har skrevet. Jeg har/er min egen superhelt og jeg har en fugl, en måltrost med meg på ferden.

Mitt engasjement for god butikkdrift og levende steder er drivkraften i selskapet mitt.

Nå håper jeg at akkurat DU vil være grei å dele bloggen min eller facebooksiden min med andre som kan ha nytte av det jeg deler.

På forhånd tusen hjertelig takk for at du har lest alt dette, og en stor klem til deg som deler videre! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s