Er du klar for litt kjærlighet?

Kj ærlighet

Er du klar for litt kjærlighet?

Nei, jeg har ikke skiftet bransje og begynt som Kirsten Giftekniv eller noe. Men hvis du har fulgt meg en stund kjenner du til fokuset jeg har på ærlighet. Jeg har det faktisk også med i «forretningsplanen» min. Noen har gjerne sett meg vifte litt rundt med forretningsplanen min på et av mine butikkbesøk.

Hva har butikkdrift med kjærlighet å gjøre, lurer du kanskje på? Alt! Kjærlighet har ALT med butikk å gjøre. I hvert fall hvis du driver din egen butikk, så kjenner du til denne følelsen. Du ELSKER faktisk butikken din. Og du elsker det du holder på med. Men kjærligheten er jo ikke alltid så enkel å ha med å gjøre. Og faktum er at vi roter det ofte litt til for oss selv, vi mennesker. Vi gjør ting mer kompliserte enn de trenger å være. Også er vi litt redde. For det er kjipt å bli såret. Det er kjipt å feile.

kjærlighetÅ drive butikk i dag er krevende. For å lykkes må du gi jernet, og du har laaange dager. Og for å være ærlig: Det er hardt arbeid. Det er slitsomt. Det er sure kunder. (Heldigvis i mindretall!) Det er hovne føtter. Det er vanskelig å ha ansatte. Det er vanskelig å «spå» hvilke varer du kommer til å lykkes med, og hvilke du kommer til å bomme på. Det er vanskelig å vite hvor mange kunder som kommer. Det er vanskelig å vite hvordan været blir.

Kunne du tenke deg dager med mer flyt, med mer glede og med mer pågangsmot?

I så fall har jeg noen gullkorn du kan få med deg!

Og det begynner med kjærligheten. Som du ser er ærlighet en stor del av ordet. Det er fordi det begynner med at du er ærlig med deg selv. Det handler om å være endringsvillig. Det handler om endring, transformasjon og selvledelse.

Du har kanskje lagt merke til den indre stemmen som forteller deg at det er bedre å «play it safe». Sitt stille i båten. Alt er greit som det er. Men det er jo ikke sant. Du vil jo ha mer! Er du ikke enig?

Hva da selvledelse?

Jo, du må ta tak i deg selv, tankene dine og viljen din. DU er den du venter på. Det kommer ikke til å være noen andre som kommer og banker på din dør og forteller deg at det du gjør er fantastisk. Det må du gjøre selv.

Hva da transformasjon og endring?

De som lykkes med butikk i dag, erkjenner dagens situasjon og forholder seg til virkeligheten. Det nytter ikke å sitte og drømme om hvordan ting var før. Før var før, nå er nå. I morgen er en helt ny dag. En dag hvor du har alle muligheter.

Du fortjener nemlig å lykkes! La ingen få deg til å tro noe annet! Du er en viktig bidragsyter i ditt lokalmiljø. Jobben du gjør er viktig. Du gir av deg selv til kundene dine. Og du fortjener å klappe deg selv på skulderen en gang i blant.

Jeg vet hvor vanskelig akkurat det kan være. Derfor har jeg skrevet en liten bok til deg. En bok jeg håper føles som en liten gave bestående av små snutter med viktige og gode påminnelser som vi trenger hver dag for å minne oss på at når vi er ærlige med oss selv, når vi godtar at de tunge dagene vil dukke opp innimellom, og at de kan forsvinne, med rett tankegods og noen små, enkle handlinger. En gave som hjelper deg å fokusere fremover, i stedet for å tenke bakover.

 «Vet du hvor mange tanker vi har i minuttet? På en time? På en hel dag?

Jeg vet ikke helt nøyaktig tallet, for det er enormt mange. Det er faktisk helt ekstremt mange tanker. Så mange at det er vanskelig å telle de. Men forskere anslår at vi tenker omkring 70-80.000 til dagen.  Tankene blir til virkelighet, bare hvis du tror på dem. Du har sikkert hørt ordtaket fra Henry Ford: «Hvis du tror du kan eller tror at du ikke kan, har du helt rett.»

Men det holder ikke bare å tro, du må i noen tilfeller vite. Og hvordan skal du vite at du gjør det rette?

Det handler om noe så genialt og noe så enkelt som…»

Nysgjerrig på fortsettelsen?

Da må du kjøpe den tredje boka i serien min “De små bøkene med de store svarene”. Den tredje boka heter “Butikken – fra bekymring til begeistring” – og du kan kjøpe den ved å klikke deg videre på denne linken.

Også denne gangen har jeg trykket boka i et begrenset opplag. Så vær rask hvis du ønsker å sikre deg et eksemplar av dette første opplaget!

God klem fra Gøril

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s