Aftenposten-innlegget alle forbrukere burde lese

aftenposten.jpgFrekke forbrukere

Er du en som handler, men hverken bryr deg om hvor, hvordan eller hvorfor? Vi kan kjøpe alt hva vi begjærer, uten å tenke på følgene. Er du i din fulle rett til å handle akkurat det du vil, der du vil? Ja! Selvfølgelig er du det. Men vær klar over at det har konsekvenser.

Du har fått med deg fokuset på for mye plast og hva det betyr for kloden? Og kjøttfrie dager har sneket seg inn i din bevissthet? Du har begynt å lure på hvem som lager klærne dine?

Hva kan du gjøre for å være en bevisst forbruker? Selvfølgelig kan du bestille varer på nett, for du har muligheten til det. Bare vær klar over at absolutt alle valgene du tar som forbruker, får konsekvenser.

Velger du å handle alt av klær når du er på storbyferie, så må du regne med at din lokale klesbutikk ikke overlever. Det blir tomme butikklokaler og døde sentrumsgater hvis du handler det du trenger, og det du har lyst på, andre steder enn hjemme.

Handle lokalt-kampanjer er ikke et rop om hjelp fra butikkene om å støtte dem. Det er en oppfordring om at du skal være bevisst på hvor du bruker pengene dine. Du skal vite at om du velger å handle lokalt, så er du med på å skape lokale arbeidsplasser og holde liv i sentrum.

Du velger å handle lokalt fordi butikkene fortjener deg som kunde fordi de driver en god butikk, hvor du får god hjelp, fine varer og fagkompetanse på kjøpet. Du velger å handle der fordi du har tenkt deg om. Fordi du ikke er en frekk forbruker, men en bevisst en.

Gøril H. Florvaag, butikkutvikler

Dette innlegget stod på trykk i Aftenposten 18.07.18

One thought on “Aftenposten-innlegget alle forbrukere burde lese

  1. Eller man velger å ikke handle lokalt pga dårlig service og dårlig utvalg. Butikker som tar inn all mulig dritt for å tjene penger, men som ikke kan noe om produktet de har tatt inn.

    Om man handler på nett støtter man likevel arbeidsplasser.

    Har drevet butikk i 20 år selv, og hadde også nettbutikk. Hadde godt utvalg i den bransjen vi var i, og tok ikke inn neglelakk, julepynt og andre ting jeg ser butikker i samm e bransje tar inn. Men nå r du kommer og skal kjøpe noe du tror du skal få tak i i en bransjebutikk, så har de ikke det.

    Så nettbutikker er kommet for å bli.

    Det burde vært som det var før, at man måtte ha handelsbruk for å kunne starte butikk. Det kreves faktisk et minimum av kunnskap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s