Dagen derpå…

Etter

Kjære kunde!

Som butikkdriver gir jeg deg gjerne gode tilbud! Dèt er en del av å drive butikk – å kunne selge varer til en rimeligere penge. Det gjør jeg fordi jeg setter pris på å ha deg som kunde. Det kan hende det er rester fra sesongen, det kan hende det er et godt kjøp jeg selv har gjort hos min leverandør, eller det kan hende jeg rett og slett har valgt litt “feil” varer til butikken – og derfor ønsker å selge noen varer billigere.

Du har kanskje sett at jeg har delt poster i sosiale medier som handler om at når du handler hos meg, så støtter du en drøm. Min drøm. Jeg startet ikke butikk for å bli rik på penger, men fordi jeg hadde lyst til å skape noe eget. Jeg har lyst til å være et lyspunkt i vårt lokalmiljø. Jeg gir sommerjobb til en ungdom og to, og jeg støtter det lokale idrettslaget. Jeg handler selv varer og tjenester til min bedrift lokalt så ofte jeg har anledning. Men kanskje enda viktigere; Jeg bidrar til at stedet vi bor på er levende. Jeg skaper aktivitet ved å trekke folk ut, hvor møter mellom mennesker oppstår. Det er ganske fint.

I Norge har de aller fleste av oss det ganske godt. Vi klarer oss greit, vi kjøper det vi trenger, og av og til enda mer.

Noen har vært sure på handelsstanden lenge, og klager høylytt over den kjøpefesten for eksempel halloween og valentinsdagen er. De samme folka roper ikke like høyt over black friday. Det er jo fordi vi liker å få ting på tilbud, vi liker å føle at vi gjør et kupp.

Dèt har jeg som butikkdriver full forståelse for. Men jeg håper at du tenker deg litt om. Slik at du ikke kjøper for mye, bare fordi det er på tilbud. Jeg håper du lar være å bruke min butikk, mitt livsverk, som prøverom for å gå hjem og bestille samme varen 50 kr billigere hos en nettbutikk. Hos en nettbutikk som ikke bidrar til noe lokalt. Som kan gi deg varene jeg selger littegrann billigere. Fordi de har lavere kostnader.

Hvis du forventer at jeg skal sette ned alle varene i pris på en dag som black friday, så må jeg beklage og si at det har jeg dessverre ikke anledning til.

Du skal ikke handle hos meg for å støtte meg. Jeg vil at du skal handle hos meg fordi du har lyst. Ikke bare på varene jeg selger, men fordi du er opptatt av å bevare et levende lokalmiljø.

Hilsen butikken din!

 

(Det kan hende at du har hørt om nisjebutikkens dag? Det er dagen etter black friday hvor mange lokale butikker over hele landet har gått sammen for å markere oss. For å fortelle om den viktige verdiskapingen vi står for lokalt.)

Tusen takk for at du leser, engasjerer deg, deler og liker.

 

4 thoughts on “Dagen derpå…

  1. Halleluja 🙌🙌🙌 driver selv en faghandel og opplever mange som ønsker min kompetanse og kunnskap. Men går gjerne til ” naboen ” som også driver en giga nettbutikk med priser ned mot innkjøpspris og handler der. Jeg har butikk for jeg lever og ånder for det jeg driver med, som åpner butikken til alle døgnets tider når noen trenger noe, som støtter lokalmiljøet med gevinster, har personer på arbeidstrening uten å få en eneste krone for det. Folk nå våkne, snart forsvinner det fler og fler butikker. Hva har vi igjen da??

  2. Driver og innenfor service yrket der folk ofte bruker av våre gode kompetanse og råd men får den infoen og bestiller på nett. MEN når det er sagt så treffer det meg ganske ofte at dette er folk som selv driver butikk og business som skriker høyest og stadig reklamerer for å handle lokalt. Så det har undrer meg mang en gang at skal dette da bare gjelde noen men at de selv kun bruker nett til sine tjenester … man kan undre seg og ofte bli klok eller uklok av ettertanke.

  3. Hei dere; tror vi må tenke litt bredere her. Jeg har to nettbutikker og er også lokal. Jeg bort lokalt, mine barn går på skole lokalt, jeg betaler min skatt og arbeidsgiveravgift lokalt. Jeg ansetter lokale arbeidstakere , tar inn lokale ungdommer på OD-dagen, støtter idrettslaget og skoleklassene og gir premier til lokale facebookgrupper. Dette er MIN drøm – det å levere topp service og ha et vareutvalg som appellerer til folk. Jobber hardt for det. Vi har relativt dyre lokaler – men her vi bor er det ikke så mange lokaler å velge mellom. Tenker derfor at jeg hvertfall støtter en lokal bonde ved å leie låven hans. Vi betaler jo også for arbeidskraften hos oss – OG vi har store kostnader med frakt – for nettkunder har blitt bortskjemt og vil ikke betale den reelle kostnaden. Så – har jeg egentlig lavere kostnader enn en fysisk butikk ? Tror ikke det… Ikke har jeg mer varer på tilbud enn en fysisk butikk heller… – vi handler jo inn til de samme prisene som dere med fysiske butikker – så om vi skal selge alt billigere i tillegg til å ha fri/sponset frakt går vi konkurs veldig fort… Så kan jeg frese ut min frustrasjon over lave priser i fysiske butikker – det er nattåpent, og markedsdager og crazysalg hele tiden… Tar man turen ned Karl Johan er ALT på salg. Hjelper det meg ? Nei… ikke nevneverdig. Det handler om at vi alle må gå litt i oss selv – gi kundene en verdi som er større enn lave priser… Er det lett ? Nei – synes ikke det 🙂 Men slutt å klage over nettbutikker… 90% av dem er lokale også – og de siste kan kanskje sammenlignes med lokale butikker som XXL, Elkjøp osv…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s