Når krisen rammer

Unike butikker gir levende steder – Butikkutvikler.no

Du har hørt om Pej gruppen, ikke sant? Ledende trendforsker Louise Byg Kongsholm fra Pej Gruppen leverte i dag en kronikk om hva som skjer når vi rammes av den ene krisen etter den andre. Vi får stadig nye overskrifter om krisa vi står i og nå går inn i. Hva betyr det for din butikk?

Alle kriser har vinnere og tapere. Under korona var det alt til hjemmet og hygge som sto i fokus, sier Louise. Salg av strikketøy, bakeutstyr, interiør og oppussing skjøt fart. (Flaks med alt ulltøyet som ble strikket, for folk blir nå nødt for å spare på strømmen.)

Men hva gjør du nå? Når folk har mindre penger å rutte med? Må du legge ned butikken? Har ikke butikken din livets rett?

Konkurser vil komme. Det er helt klart. Når alt blir dyrere må folk gjøre andre prioriteringer enn de har gjort før.

Og du som nettopp fikk hodet litt over vannet etter alt styret med coronakrisen!?

Det nytter ikke ‘bare vente og se’. For du er her kanskje ikke neste år. Butikken din, altså. Det er nå du må tre enda tydeligere frem i folks bevissthet. Det er nå du må vise hvem du er, hva du står for og hva du byr på.

Jeg er ganske så sikker på at det sitter mange forbrukere på gjerdet. Og aldri før har bevisstgjøringskampanjen nisjebutikkens dag passet bedre.

Samfunnet endres, og folk velger sine samfunn med hvor de legger igjen penger.

Aldri før har det lokale og unike vært mer viktig å verne om.

Personlig tenker jeg at det ikke er like trist om en kjedebutikk eller to forsvinner, for de er uansett tilgjengelig på nett. Men de lokale butikkene som byr på noe mer enn bare selve varene – de må vi ta vare på. De butikkene som er med på å definere et steds identitet. De butikkene som er tuftet på fagkunnskap, yrkesstolthet og et genuint ønske om å tilby et annerledes konsept, litt annerledes varer. De butikkene som vi jo egentlig er veldig glad for at finnes. Det er de vi bør handle hos nå.

Hvorfor er bevisstgjøringskampanjen nisjebutikkens dag noe din butikk bør være med på?

Jo fordi det er en landsdekkende kampanje som hjelper deg å minne ditt publikum på at du finnes. Du kan stå skulder-til-skulder med butikker over hele landet, hvor kampanjens fokus er på fagkunnskap, service, kvalitet og kjøpsopplevelse.

Med hjelp av plakater og ballonger og bildefiler til sosiale medier kan du dele dette budskapet og invitere dine kunder til butikken, og du kan vise hva du er god for – og hvorfor kunde skal velge å bruke sine penger hos nettopp deg.

Er du med?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s