Hvordan få kunden til å komme tilbake til deg?

Her forleden hadde jeg en time hos en lokal frisørsalong, og det slo meg hvor lite enkelte frisørsalonger utnytter internett for å markedsføre sin business.

 

Når jeg var i ferd med å gå, sa frisøren takk og god helg. Det var det hele. Ikke spurte hun om min epostadresse, ikke spurte hun om jeg var interessert i å bestille ny time.

 

Ingenting.

Image 

Nå vet jeg, fra tidligere erfaring, at mange frisørsalonger er gode på salg, og pleier å booke inn kunder fremover i tid, men overraskende mange har ikke et system på denne kundeoppfølgingen.

 

Det å lage en plan for hvordan salget i salongen skal avsluttes kan – ikke bare generere fremtidig inntekt, ved å booke inn neste time tidlig – men det kan også være en god hjelp til tidsstyringen for salongens ansatte.

 

Det å ha fokus på salgsavslutningen, og gjøre denne inntektsbringende, kan bety mye i økt fortjeneste og omsetning. Bruk av epost-lister og ved å sende ut nyhetsbrev jevnlig, vil føre til økt lojalitetsfølelse hos kunden.

 

Mange forretningsdrivende undervurderer betydningen av å jobbe målrettet med kundelojalitet. Det å sette seg klare mål, definere hvilken retning man skal jobbe mot, vil i så fall være helt avgjørende for å lykkes.

 

Her er noen supre tips du kan ta i bruk umiddelbart:

  • Få kundens epostadresse. Da kan du jevnlig kontakte kunder og informere om aktiviteter. Om så det bare blir en hyggelig julehilsen du får sendt ut, vil det øke kundens lojalitetsfølelse til din business.
  • Få kunden til å sette opp en ny time før hun går. Da kommer hun tilbake.
  • Foreslå et konkret produkt som kunden kan ha bruk for når du avslutter salget. Hvis dette gjøres på rett måte, vil kunden føle at hun har fått mer verdi og god service.

 

Om Gøril:

Jeg hjelper butikkeiere og -drivere med å profesjonalisere driften og øke inntjeningen. Mange butikkeiere og -drivere sliter med å drive lønnsomt og samtidig beholde gnisten. Er dette velkjent? Slik var det også for min del. Jeg har drevet både egen og andres butikker, og har vært nære på ”å brenne opp alt kruttet”.  Jeg har jobbet i butikk av og på siden jeg var 15 år gammel, og har gjennom disse årene lært mange nyttige strategier for å optimalisere butikkdrift og ha hjertet med meg i det jeg driver med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s