Starte egen nettbutikk?

Jeg får en del henvendelser fra kunder som vurderer å starte nettbutikk.

Image

Disse kundene har allerede butikk med fire vegger, tak og gulv.

Kundene lurer på om de virkelig trenger en nettbutikk i tillegg. De lurer på hvor mye det kommer til å koste. De lurer på hvor mye arbeid det blir. Og ikke minst lurer de på om det kan gi et omsetningsløft, som står i stil til innsats og kroner som legges i det.

Det første jeg ber kundene mine bestemme seg for er hvorvidt de har en plan om å gjøre det helhjertet, eller halvhjertet – for det er en av nøklene til suksess.

Gjør du det halvhjertet er sannsynligheten stor for at suksessen uteblir. Dessverre. Det er rene ord for penga.

Dersom du bestemmer deg for at dette vil du virkelig gjøre skikkelig, kan det se mer lovende ut. Og når jeg snakker om at du skal gjøre det skikkelig, betyr det ikke at du skal sette av et stort budsjett å få proffe designere til å sette opp nettbutikken for deg, og så er det hele i boks. Skal du drive nettbutikk må du selv investere din tid. Det å drifte en nettbutikk og promotere en nettbutikk er tidkrevende. Du må legge sjela di i det. Og dette samtidig som du ikke mister fokus på din fysiske butikk.

På nettet er konkurransen enorm. Alt kan skaffes på nett i dag, og oftest er det prisen som avgjør hvem som blir avsender. Dagens kunder er illojale. Dessverre. (Ingen regel uten unntak, selvfølgelig).

God butikkdrift i dag er så uendelig mye mer enn det var for bare noen få år siden. Se på hva dine konkurrenter gjør – og gjør det bedre. Vær annerledes enn dine konkurrenter, slik at du skiller deg ut. Ved å skille deg ut, genererer du salg som er grunnleggende for en levedyktig nettbutikk. 

One thought on “Starte egen nettbutikk?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s