Fem feil du må unngå for enhver pris!

Er din butikk en av de mange som synder når det kommer til vindusutstillinger? Feil i og med vindusutstillinger kan ødelegge for salget ditt.

I denne bloggposten kan du lese om hva du ikke skal gjøre når det kommer til vindusutstillinger. Og ikke er det spesielt revolusjonerende heller. Det er ganske basic, faktisk. Men hvorfor er det så mange butikker som bommer på dette?

Vanligvis er det ikke så inspirerende å se bilder av andres feil. Men av og til er så innmari greit å lære av andres feil – man trenger jo ikke finne opp kruttet selv hver gang!? Dette bildet er fra en vindusutstilling hvor absolutt det aller, aller meste er feil.

Butikken er en del av en kjede, og har tydeligvis fått tilsendt noen såkalte stemningsplakater. Stemningsplakater er plakater som sier noe om for eksempel årstid, sesong osv. I dette tilfellet er det tydeligvis vinter som er tema – og som skal skape stemning. Disse plakatene har butikken valgt å komplettere med to forskjellige slags stoff som henger i bakgrunnen; henholdsvis et grønt stoff (som ihvertfall ikke får meg til å tenke på vinter) og et stoff med avistrykk printet på. Vindusutstilling - FEILI tillegg har butikken benyttet seg av trollhassel som henger ned fra taket.

Finn så fem feil.

 1. Ingenting henger sammen med noen ting i denne utstillingen.
 2. Kunden får ingen informasjon om produktene.
 3. Plakatene henger skjevt.
 4. Plakater og øvrig dekor passer overhodet ikke sammen med produktene.
 5. Lyssettingen er feil. Her er det plakatene som får lys på seg og ikke produktene.

Jeg kunne fortsatt med å ramse opp flere feil med denne utstillingen, men du skjønner hva jeg mener, ikke sant?

Overraskende mange butikker bommer på en eller flere av disse punktene når de lager sine vindusutstillinger. Har du lyst på en vurdering av din utstilling – send meg et bilde på epost – da vel! post@butikkutvikler.no så skal jeg gi deg tilbakemelding. Det koster deg ingenting – det er bare for moro skyld.

Håper sola skinner på deg i dag!

3 thoughts on “Fem feil du må unngå for enhver pris!

 1. Benytter anledningen for å takke for bloggen og de flotte artiklene. Utrolig mye å hente for en butikk-gründer.
  Siden jeg driver både nettbutikk OG fysisk butikk (Stoffer til 2 forskjellige kundegrupper og sytilbehør), går mine vindusdekorasjoner mot minimalisme – jeg har funnet meg hjelp til å få sydd tøy til utstillingsdukker – men ellers går det mye i puter, multikurv og handlenett for å vise fram stoffer.
  Til gjengjeld prøver jeg å flytte rundt på ting eller ta bort noe her og legger til noe annet.
  Mine tre vinduer er 155x250cm i størrelsen. Det jeg synes er mest krevende er å finne noe til et vindu som ikke har dypde. Vil si 2 vinduer fikk jeg ‘bygget inn’ litt, da har jeg 50 cm dypde til å lage en utstilling som står for seg selv, samtidig som det er mulig å se litt av det som er i butikken.
  Vet det tredje vinduet kan jeg ikke bruke mer enn 25cm av gulvplassen foran, ellers blir det trang i lokalet. Også liker jeg at jeg kan kikke ut på gata faktisk 🙂
  Men alt ordner seg for noen halvveis kreative – og så er det jo alltid inspirerende å lese om det du skriver.

  Ha god påske, Britta – Stoffdronning AS

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Britta! Alltid kjekt når noen forteller at de kan dra nytte av det jeg deler! Så tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen. Det setter jeg virkelig pris på! 🙂

   Vareeksponering er en kunst, og ofte skal man prøve og feile en del før man finner det rette uttrykket. Det viktigste er at man “snakker” til kundene. Noen har en enklere jobb enn andre – helt avhengig av hva slags varer en skal friste med. I en vindusutstilling kan det ofte være bedre med “less is more” – og da beholder du utsikten også. Feilen mange gjør at de vil vise frem ALT de har i butikken på en gang – det er bedre å skifte utstilling ofte – og satse på et mer helhetlig uttrykk med flere gjentakelser av samme produktet.

   Nå har jeg vært inne og kikket på facebooksiden din også. Jeg tenker at jeg skal lære meg å sy en gang i fremtiden, det hadde vært kjekt. Og da er slike nisjebutikker som det du driver kjempespennende. Lykke til videre, Britta, og god påske til deg også!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s