Nettbutikk er ikke løsningen!

Ihvertfall ikke for alle. Mange har påstått at nettbutikk, det er løsningen eller svaret på omsetningssvikten mange butikker opplever. Og for noen kan det være en riknettbutikk - butikkutviklertig løsning, men slett ikke for alle!

I den fysiske butikken har du den personlige kontakten med kundene, som ingen nettbutikk kan kompensere for. Opplevelsen i butikk hvor flere sanser kan stimuleres samtidig kan gi deg svært lojale kunder.

Det finnes ikke én løsning som passer for alle. Du må kjenne på hva som er riktig for deg i din butikk. Og ikke minst må du kjenne på hva som er riktig for DINE kunder.

Se for deg en Apple-butikk. Der står ikke betjeningen bak en disk, men de er ute blant kundene i butikken. De deler informasjon om varene, kundene får ta på og trykke på varene, teste de ut – og det under kyndig veiledning. Det er ikke mye man ikke kan få lest seg opp på om nett om Apple-produkter. Allikevel er de fysiske butikkene godt besøk.

Dette handler om å tilby kunden noe utover selve produktet! Kundene ønsker kontakt med en som jobber i butikken, og som har varekunnskap, som har kompetanse og som er villig til å dele denne.

Når kunden kommer inn i din fysiske butikk, er det visuelle viktig!

80 % av kundene mellom 18-50 år ønsker hjelp fra en levende person!

70% ønsker å handle i små, lokale butikker som gir unike opplevelser. Du må ta vertskapsrollen, vise omsorg for dine kunder! Hjelp kunden å finne de gode løsningene!

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Nettbutikk er ikke løsningen!

    1. Hei Alf Christian! Tallene har jeg fra Westerdahls, Retail Design-kurs. Nøyaktig hvilken konkret undersøkelse det refereres til er jeg neimen ikke 100 % sikker på. Jeg skal sjekke opp i saken! 🙂

    2. Hei igjen! Da har jeg fått tilbakemelding fra kursholder. Hun jobber med å skrive en bok og har i den anledning samlet mye materiale. Dessverre kunne hun ikke huske hvor disse tallene kom fra. Jeg skal i fremtiden være litt mer forsiktig med å referere tall og statistikk jeg ikke kjenner bakgrunnen fra! Imidlertid høres det kjent ut, etter min erfaring. Håper dette var greit svar! Med ønske om en fin langhelg! Mvh Gøril

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s