Hvor viktig er pris for dine kunder?

Hvor viktig er pris for dine kunder? Kanskje ikke så viktig som du tror?

Det unike i din butikk er neppe varene. Det aller meste kan kundene dine sikkert skaffe seg andre steder. Imidlertid kan det være lurt å huske på at ventetid forringer opplevelsen av gleden ved å kjøpe noe. Derfor har du som har en fysisk butikk med varer kunden kan holde i hånda der og da, en stor fordel i forhold til nettbutikken, som bruker noen dager på å sende varen til kunden.

Men det holder ikke å gamble på at kunden er fornøyd bare fordi de kan få med seg varen hjem i dag. (Hvis du faktisk er så heldig at kunden har kommet seg til butikken din.)

En av de store fordelene med kjøp over internett er at det ofte er uhyre enkelt. Lett få finne varen, lett å finne prisen, enkel check-out-funksjon, vips noen dager går og så ligger varen i posten.
Positive opplevelser
Du som driver fysisk butikk og har kunder som kommer over dørterskelen din, du må gi noe ekstra. Du må tilby noe unikt. Det handler oftest om en totalopplevelse av butikken og varene i en sammenblanding. Det er gjerne slik at hvis alt er likt, konkurrerer du på pris. Men har du “det lille ekstra” – dette ofte noe udefinerbare – å by på, så har du vunnet slaget om salget.

Trenger du hjelp til å finpusse “det lille ekstra” i din butikk? Jeg hjelper gjerne!

Ofte kan det være vanskelig å se seg selv og butikken utenfra, på grunn av hjemmeblindhet. Det å skaffe seg overblikk utenfra kan være gull verdt. Ved å skifte fokus og bli tydelig i din kommunikasjon ut av butikk kan være svært innbringende. Kundeopplevelsen er det du kan differensiere på, det du kan gjøre unikt for deg og din butikk.

Butikkutvikler.no kan bistå deg i prosessen fra A-Å, eller gå inn som ett ekstra sett øyne og rådgi på timebasis. Ta kontakt med meg i dag for en uforpliktende prat på telefon 90704927 eller på mail, post@butikkutvikler.no.

Lyst til å lese mer om “det lille ekstra”? Les mer her.

 

Om meg:

”Jeg hjelper butikkeiere og -drivere med å profesjonalisere driften og øke inntjeningen. Mange sliter med å drive lønnsomt og samtidig beholde gnisten. Er dette velkjent? Slik var det også for min del. Jeg har drevet både egen og andres butikker, og har vært nære på ”å brenne opp alt kruttet”.  Jeg har jobbet i butikk av og på siden jeg var 15 år gammel, og har gjennom disse årene lært mange nyttige strategier for å optimalisere driften og ha hjertet med meg i det jeg driver med.”

Dette innlegget er inspirert av et studie utført av Markedshøyskolen BI gjorde i 2012, og kunnskapen om begrepet “Opplevelsesøkonomi” lansert av Pine & Gilmore i 1999.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s