Det store butikkløftet

 

balloon-1167218_1280Jeg har store drømmer. Jeg har lyst til å starte et stort løft. Jeg har lyst til å kalle inn til en stor dugnad. 

De som kjenner meg godt vet at jeg har en tendens til å gjøre noe med drømmene mine. Jeg liker å gjøre drømmene mine om til planer. For man kan jo sitte på rumpa hele livet og drømme om både det ene og det andre, eller man kan ta tak i ting og gjøre noe. Jeg pleier å gjøre noe. 

Nå har jeg lyst til å invitere dere med, for jeg tror at vi har mange drømmer felles, vi folk. De er ofte ganske sammenfallende – de tingene vi drømmer om. 

Jeg har lyst til å invitere deg som forbruker med på en dugnad. Jeg har lyst til å invitere deg som butikkdriver eller butikkansatt med på en dugnad. Et løft. 

Norske butikker trenger et løft. Butikkyrket trenger et løft. Det dukker stadig opp kronikker og artikler hvor det refereres til det å «sitte i kassa» eller «stå i butikk» som noe negativt. Butikker går konkurs og legges ned over en lav sko – og lokaler står mørke og tomme.

Siden jeg jobber med butikker og butikkdrivere som står utenfor store kjeder, vet jeg hvor tøffe tak det er å stille opp på jobb – hvor du har lange åpningstider, mange oppgaver, små marginer og lav lønn. 

Men jeg vet også om den store gleden som er der ute, hos de mange som stortrives med å møte kunder, veilede om produkter og bidra til levende lokalsamfunn bare ved å møte opp på jobb hver dag. 

Jeg vet om mange forbrukere som ønsker å støtte lokale butikker og gjerne vil oppleve gode handleopplevelser. 

Vi drømmer alle om et godt liv. Gode opplevelser i trygge omgivelser. Vi drømmer om varme møter med andre mennesker og påfyll og innskudd på opplevelses- og energikontoen. Vi trives på levende steder, hvor vi treffer på folk som møter oss med et smil. Vi oppsøker steder hvor det er lys i vinduene og andre mennesker vi kan snakke med. Vi drømmer om det nære. Det trygge. Men også om opplevelsene. 

Min drøm og plan om det store butikkløftet er todelt, det er dels et løft, og dels et løfte. Og det går begge veier. 

Det store butikkløftet handler om: 

Del 1:

Vi som jobber i og med butikk lover å møte deg som kunde med all vår erfaring, kunnskap og begeistring for det vi driver med. Da vil du som kunde få en god opplevelse. Vi som jobber i og med butikk vil stå med rak rygg og stor stolthet over jobben vi gjør. 

Vårt løfte til deg er at vi vil gi deg et lokalt tilbud. Vi vil gi deg gode handleopplevelser. 

Del 2:

Vi som forbrukere lover å handle lokalt og sjekke ut det som tilbys i vårt nærområde. Vårt løfte til deg er at vi anerkjenner jobben du gjør og verdien din butikk tilfører til vårt lokalsamfunn. 

Hvorfor drømmer jeg om en dugnad? 

Jo fordi det trengs. Ja, er det en så stor drøm, da? Vel, kanskje ikke. Men det krever en del innsats å få spredt dette budskapet. Hvis ikke jeg gjør det, hvem skal da gjøre det? Og hvis ingen bryr seg og hiver seg på, så blir det en drøm som ikke går i oppfyllelse. Eller en plan rett i vasken. 

Derfor spør jeg deg rett ut: 

Har du lyst til å være med på det store #butikkløftet?

Del i så fall denne posten. 

Bruk emneknaggen #butikkløftet når du handler lokalt eller om du driver butikk selv. 

Hvor stort kan det bli? Hvor mye oppmerksomhet kan dine lokale butikker få? 

Jeg tenker at dette er første skritt på veien. Hvor stort kan dette bli?

 

5 thoughts on “Det store butikkløftet

  1. meget bra innspill, vi gjør en slik kampanje hvert år via Kommunaldepartemetet/Merkur og hadde med 370 butikker nå i sept over hele landet. “Handle lokalt” http://www.merkur-programmet.no
    Ditt tiltak på dette er meget positivt og ønsker deg velkommen til Mandal Handel og serviceforening med sine 140 medlemmer å snakke om en slik kampanje.
    Roy MIchaelsen, varehandelskonsulent i Agder ,Butikkkutvikling Sør 91560989

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s