Lukt som salgsargument i butikk

Når du skal tiltrekke deg dine kunder må du appellere til alle kundens sanser. Jo flere av sansene du appellerer til, jo større er sannsynligheten for at du får et salg.

Bare tenk på når du er på handletur til matbutikken. Lukter det nystekt brød eller nygrillet kylling?

Faroma-906137_1920orestill deg lyden av summende stemmer, klingende glass og latter på vinbaren hvor du har dempet bakgrunnsmusikk som gir en lun og god stemning. Eller tenk deg lukten av kaffe på kaffebar? Det er jo ofte sånn at summen av de forskjellige sansene er med på å påvirke oss – både i positiv og negativ retning. Lyder. Lukter. Og det vi ser.

L
ukt som salgsargument er ikke bare enkelt, for det handler selvsagt om å finne den rette lukten! Hvilken lukt som er rett i din butikk har du kanskje ikke tenkt så mye på?

Husk i hvert fall på at når det gjelder lukt, så er det faktisk slik at
for mye av det gode, er for mye av det gode. Det skal oppleves behagelig for kunden.

Lukt og hukommelse er også nært knyttet sammen. Ved å tilegne seg kunnskap om mennesker, ved å forstå hva som trigger oss og hva som påvirker oss, kan du lage en bedre butikk for dine kunder.

 

 

One thought on “Lukt som salgsargument i butikk

  1. Lukt er ikke bare av det gode, jeg har vært på flere butikker hvor det lukter så sterkt at jeg har fått migreneligbende hodepine, og blitt liggende resten av dagen. Jeg går aldri inn i butikker hvor jeg kjenner antydning. Vær snill å forsøk å hold det så nøytralt som mulig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s