Slik lykkes du med salg – uten å være innpåsliten og pågående selgertype!

Hvordan øke salget og lykkes med salgsjobben uten å være “plagsom” for kundene?

Aller først må du endre holdningen din til salgsuperselger.png!

Så må du tenke på at din rolle er å avdekke kundens behov. For deretter foreslå en mulig løsning på kundens “problem”.  Og det beste av alt er at du da får brukt dine kunnskaper om en produktgruppe, hvor du ikke fremstår som ute etter å selge noe – men viser et ønske om å hjelpe kunden. Du ønsker å fortelle kunden om forskjellige muligheter – fortsatt uten å dra frem konkrete produkter du har i butikk. Her avhenger det jo selvsagt litt av hva slags type butikk du jobber i. Men la oss si at du jobber i en klesbutikk. Da er det din oppgave å ta rede på hva kunden kan være på utkikk etter. Ønsker kunden å kjøpe en svart bukse, kan du fortelle om forskjellige slags typer stoff bukser lages i, og hva slags buksestoff som egner seg til hvilket bruk. Dette mens dere beveger dere bort mot området i butikken hvor buksene befinner seg. Du må da kartlegge og avdekke nøyaktig hva kunden ser for seg at buksen skal brukes til, og hva slags passform den skal ha. Din veiledning og generelle tekstilkunnskaper vil gjøre kunden trygg på at du er kompetent til å løse kundens “problem”. Om du så må sende kunden videre til en annen butikk, har du garantert gitt kunden en god opplevelse, du har vist stil, du har vist klasse, du har delt informasjon og sørget for kundens beste. Det vil kunden garantert huske til neste gang, og velge deg for sitt neste innkjøp.

Eksempelet med buksen her blir kanskje litt vel overdrevet, men overdrivelse fremmer forståelse, og du leser fortsatt – så da antar jeg at du skjønner poenget!

Tenk at det handler om at du skal dele din kunnskap med kunden, for når kunden får denne kunnskapen vil de få løsningen på sitt problem.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s