Gratulerer med dagen!? Small Business Saturday!

turkis-sykkel-og-butikkvindu

I dag er det din dag! Det er Small Business Saturday. Det er dagen for #shopsmall. Dette er også en amerikansk tradisjon for å sette fokus på de små butikkene. Dessverre har ikke denne dagen fått like mye omtale som gårsdagens “Black Friday”. (Eller som noen butikker har adoptert og utvidet og kaller Black Week (WTF!?)) Jeg kjenner at jeg blir litt svimmel. Mediene flommer over av reportasjer om galskapen som foregikk i går. Jeg kjenner at jeg blir litt uvel.

Jakten på de gode tilbudene har nådd nye høyder.

Jeg slår et slag for de mindre butikkene. Butikkene som ikke har store nok budsjetter til å rope så høyt at de blir hørt eller sett når de legger ut tilbudene sine. Tilbudene er ikke mindre gode, eller mindre verdt. Men de koster kanskje mer.

Det er også en av grunnene til at jeg satt i gang dugnaden #butikkløftet. Fordi erkjennelsen av at vi står sterkere sammen og får til mer i flokk enn hvis vi står alene, hver for oss.

Butikkdrift handler jo om å bytte varer i penger. Kjøpe billig og selge dyrt. Eller ihvertfall dyrere. Men når jakten på lav pris og salg hele året tar overhånd, så tror jeg at vi må si fra. De små butikkene har ikke marginene på sin side, hvis alt hele tiden skal selges på salg, og det alltid er den som selger varen for lavest pris som vinner. For i lengden så vil alle tape på det.

Når jeg snakker om butikkløftet så handler det om mye mer enn bare handel. Det handler om verdiskaping lokalt, i form av levende sentrum, opplevelser for innbyggerne og det handler om yrkesstatus og  arbeidserfaring.

Jeg vet hva det koster å drive smått – og derfor bruker jeg en del tid på å snakke høyt om det. Jeg tar meg tid til å skrive avisinnlegg til landets aviser, for å jobbe med bevisstgjøring av forbrukerene er en viktig oppgave, men dessverre ikke noe alle butikkdrivere tar seg tid til.

Del gjerne denne posten hvis du er enig i budskapet! small-business-saturday

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s