Lær av andre! – Ikke gjør de samme feilene!

“Visuell kommunikasjon er formidling av ideer og informasjon ved hjelp av bilder og synsinntrykk” (kilde: Wikipedia).

Visual merchandising handler om hvordan du formidler varene dine. Ditt utstillingsvindu og din butikk er kommunikasjon med kunden.

Jeg bruker ofte emneknaggen #læravandre – for vi trenger ikke alltid finne opp kruttet selv. Noen har gått foran og gjort ting før – og det bør vi andre lære av.

Butikkyrket interesserer meg! Jeg er faktisk glødende opptatt av det. Det fører til at jeg stadig observerer forbedringspotensiale i butikker, og jeg inspireres tilsvarende ofte av flotte butikker og butikkvinduer!

Jeg har vært svært tilbakeholden med å dele bildene av ting som ikke fungerer, men jeg vet at det kan være en kilde til læring. Nå er det ofte slik at det kan være mange grunner, eller unnskyldninger, til at en utstilling ikke er ferdig, at en vareleveranse blir liggende uten å bli plassert, til generelt rot i butikker rundt. Og jeg ønsker jo ikke å henge ut andre.

Men i dag la jeg ut et bilde av en ustilling som ikke fungerer. Den fungerer ikke fordi den a) ikke er ferdig? b) ikke er planlagt c) er i såfall særdeles dårlig planlagt d) ikke er lyssatt e) ikke har et tydelig budskap f) plakatene henger skjevt g) den inneholder ingen varer!!

Jeg tenker at uansett hva unnskyldningen eller grunnen er til at et utstillingsvindu ser slik ut, så holder det rett og slett ikke mål. Ikke når vi er inne i årets viktigste salgsmåned. Og om din butikk ikke har høysesong for tida, vit at det er mange folk ute i gatene på handel, og de passerer da din butikk. Sørg for at de har lyst til å ta turen inn!

Ved å studere hva andre gjør, både bra og dårlig – så er det alltid noe å lære!

feil

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s