Jålete messer og begrenset faglig input?

butikkutvikler-messeI dag har jeg en høne å plukke med dere! Vel, kanskje ikke akkurat deg, for du leser jo dette. Men de mange butikkene som ikke følger meg. Jeg er såpass freidig at jeg sier det høyt: Mange flere butikker burde hørt det jeg har å si. Kanskje ikke alt jeg har å si, men mye av det. Jeg savner flere butikker som tar ansvar for å fylle på kunnskapskontoen sin. Man kan ikke drive butikk på samme måte i dag, som man gjorde for 10 år siden. Dessverre synes jeg at mye av det faglige programmet på messer, dessverre handler for lite om det butikkfaglige, men mer om trender og inspirasjon. Og jeg sier ikke dette for å klage på messearrangørene, for de gjør vel bare det kundene sine ber om. Og dere er sultne på inspirasjon, men gjør lite selv for å fylle på med fag.

Kanskje er jeg for krass nå. Men jeg synes det er alt for mange som sover i timen. Det vil si, hvis de i det hele tatt møter opp til timen.

Når jeg besøker butikker, oppfattes jeg av og til som en hyggeligere utgave av «Hellstrøm rydder opp» – og jeg går ikke på kjøkken, men i butikker. Og kjære vene så mye det er å rydde opp i. Heldigvis for meg. Og jeg gjør det alltid med positiv intensjon, fordi jeg brenner for god butikkdrift.

Gjør ikke du?

Da bør du sette din stolthet i å fylle på med fag. Varekunnskap er selvsagt vel og bra – og det er jo selvfølgelig avgjørende at du følger med på trender og kjøper inn de rette varene. Men du må ha orden og rutiner på plass i butikken også.

For mange er det sånn at de ikke vet om hva de ikke vet om. Men det kan læres. Og bevaremegvel, du trenger ikke lære alt fra meg. Finn deg en annen innfallsvinkel. En annen «lærer».

Jeg har forsøkt å følge med på blant annet OsloDesignFair sitt faglige program – og der er mye jåleri. Mye høytsvevende greier. Hvis du klarer å følge med, og ta med deg mye nyttig derfra, så er det jo kjempefint – ikke misforstå.

Men hvor lærer du deg om grunnleggende salg, butikken som salgsverktøy, kommunikasjon i butikk, markedsføring? Hvor lærer du å lage gode rutiner for butikken? Hvor lærer du å planlegge god butikkdrift?

Det overveldende er ikke alt det du ikke vet, men at du ikke har begynt! Har du først begynt, så går det rette veien!

Har du synspunkter på dette hører jeg gjerne fra deg!

Og del gjerne denne bloggposten med noen som kan ha behov for den.

One thought on “Jålete messer og begrenset faglig input?

  1. Hørte litt på et forfrag der I da. Så dørgende kjedelig å få inspirasjon lik det man finner I blader på Narvesen. Messa blir dårligere for hver gang. Fordi det koster skjorta å ha stand. Butikkeierene møter ikke opp.. Så her må noe skje. De må stikke fingeren I jorda og se hva som skjer. Det er tøft å drive for alle parter. Og da bør det være tema på foredragene. Hva må til for å snu denne negative trenden. Hvordan overleve som butikkdriver agent og levrandør ? 1. Få ned priser på leie av stand for levrandører og 2. Lærere butikkene å overleve. 3. Hva selger denne sesongen og det selger om du kan produktet. 4. Ha fokus på alle de små I bygdene, de forsvinner sakte men sikkert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s