Salg!

Januar er over. En hesblesende salgs- og oppryddingsmåned.

Man har såvidt fått trukket pusten etter en hektisk desember, og januar er for mange butikker årets største salgsperiode. Tradisjonelt var januarsalget en stor “greie”. Nå er salgsbegrepet utvannet og det er færre som holder på tradisjonen med januarsalg som årets største og eneste salgsimg_8424periode. Nå er det nemlig salg hele året: Sommersalg, vårsalg, høstsalg, black friday, nattåpent, supersalg, elleville dager, vennesalg, romjulssalg og så videre.

Har du kontroll på salgsvarene dine? Har du en klar salgsstrategi i det hele tatt? Eller selger du bare varer billigere når du har hatt de i butikk en stund og er gått lei? Eller når nye varer kommer inn, setter du ned prisen på varer, for å kvitte deg med de “gamle” varene, rett og slett på grunn av plassmangel?

Jeg blir av og til overrasket av hvordan flere butikker har valgt å jobbe med salgsvarer. Det gjøres uten en klar plan, tilsynelatende annet enn at man gjerne setter et salgsstativ i fronten av butikk og håper det lokker kundene.

Og det gjør det jo også, kanskje. Kundene liker å gjøre gode kjøp. Men har du tenkt på at du bør utarbeide en klar plan, en strategi og kommunisere salgsvarer på en bedre måte – slik at det i det minste står sammen med din profil? Kontinuitet og samsvar!

Mange butikker taper mye omsetning på kortere sesonger, dumping av varer, dumping av pris og “salg hele året”.

Det å jobbe med å flytte på varer, satse på kvalitetssalg istedet for kvantitetssalg kan gjerne sørge for at du sitter igjen med mer på bånnlinja, enn at du bare får omsatt varene. Hyllevarmere er selvsagt hverken du eller kundene tjent med, men en sunn butikk, med en sunn økonomi og en sunn omløpshastighet sikrer din butikk lengre levetid.

Bevisstgjøring er nøkkelen!

Forutsigbarhet – både for deg  o g  kunden.

Forvirret? Ta gjerne kontakt med meg, så kan vi sammen gå gjennom dine strategier. Du får tak i meg på epost: post@butikkutvikler.no eller på telefon 90 70 49 27.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s