Vindusutstillingen jeg ikke vil se!

Devindusutstilling-slik-det-ikke-bor-vaerere som har fulgt meg en stund vet at jeg er litt motvillig til å dele bilder av ting som ikke fungerer, fordi jeg har ikke lyst til å henge ut butikker som ikke får ting helt til. Imidlertid er det ofte slik at det kan være inspirerende å se bilder av det som er riktig, men det er lærerikt å se bilder av det som er feil.

Denne butikken har en unik eksponeringsmulighet med store, gode vinduer i en butikk som ligger på hjørnet av en gate med stor trafikk, både gående og kjørende. Allikevel prioriterer de ikke vindusutstillingene sine. Det ser i hvert fall ikke sånn ut de gangene jeg har vært forbi.

Faktisk så skjemmes jeg av disse vinduene. (Selv om jeg ikke har noe forhold til denne butikken – annet enn at jeg ikke vil bli kunde der). Selvsagt er det viktigste hvordan du møter kunden inne i butikken, men fra det man ser på utsiden lover det ikke særlig godt. Og sånn er det jo litt med oss alle; vi er raske til å dømme både folk og fe på det som er på utsiden.  Men så er det jo også sånn at vi inviterer ikke folk hjem til oss på besøk hvis det ser aldeles rotete ut. Hvis vi ikke har rukket å tørke støv på ukesvis, eller hvis det meste henger på halv tolv. Vi rydder jo litt først og tar en omgang med kluten. Eller hva, dere?

Hvis dere ser på disse vinduene så er utgangspunktet godt, det er hvite vegger og hvite gulv.  Problemet med utgangspunktet er at vinduene er delte med vinduskarm «midt i» i tillegg er det noen søyler i bygget som blir fremtredende. Allikevel vil jeg si at disse vinduene har enormt potensiale.

Ett av problemene her er den hvite, nervøse fløyelen som er hengt opp på bakveggene. Dette er sikkert brukt som en lettvint løsning for å skjule noe i bakveggene. Hvis så er tilfelle, burde fløyelen dekket HELE bakveggene fra gulv til tak, og fra side til side. Dette ser sjuskete og lite gjennomtenkt ut. Det er også brukt et annet hvitt stoff som bakgrunn i et av vinduene. Taket og til dels bakveggene er fulle av stifter, teip og tråder fra tidligere utstillinger. Hyllene er feil plassert og gjør ikke produktene noen tjenester. Sammensetningen av produkter er helt tilfeldig og tatt ut av lufta.

Klesklypene som henger i en snor er kanskje begynnelsen på neste utstilling, eller noe sånt. Det ser i hvert fall helt malplassert ut.

Konklusjonen er: Sats på rene, enkle flater hvor gamle opphengskroker, teip, tråder, stifter og merker tas bort. Plasser dekormateriell eller vareholdere på en gunstig måte i forhold til vinduets form, fasong og eventuelle begrensninger. VASK! Planlegg utstillingene. Tenk tema. Gjør det fristende for kunden å ta turen inn i butikken. Hvis øynene er sjelens speil, og vinduene er huset sjel, så bør vinduene reflektere det du møter på innsiden.

Skjerpings!

Er du usikker på om ditt vindu er godt? Send meg gjerne et bilde på mail, så skal du få min ærlige, skriftlige tilbakemelding. Helt gratis selvsagt, men mot at jeg kanskje kan bruke det i opplæringsøyemed.

Hilsen Gøril

 

One thought on “Vindusutstillingen jeg ikke vil se!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s