Jeg fikk litt pepper, men også veldig mange positive tilbakemeldinger

rose-1687884_1920For noen dager siden la jeg ut en bloggpost hvor jeg skrev og viste mine lesere en vindusutstilling som fungerte dårlig.

Som jeg nevnte innledningsvis i den forrige bloggposten, liker jeg best å vise hvordan ting skal gjøres, og ikke hvordan ting IKKE skal gjøres. Imidlertid er det mange som “sover i timen”. Det er fordi butikkblindhet, eller hjemmeblindhet, har rammet hardt. Mange butikker kjører på gammel vane, og ser ikke seg selv utenfra.

Konkurransen i dag er knallhard, og skal du være med, så må du henge i! Man kan ikke drive butikk i dag på gammel vane, og man kan ikke lever på gamle suksesser. Det kreves knallhard jobbing og kontinuerlig oppdatering.

Når jeg bruker et eksempel “fra virkeligheten” så er det noen som synes jeg henger ut butikken som er avbildet. Imildertid kan man ikke se navnet på butikken, og jeg har ikke sagt noe om hvor butikken befinner seg. Dette er en butikk jeg har fulgt med på en stund, og vinduet har sett slik ut i mange dager.

For jeg er veldig klar over at man i en butikk er svært sårbar. Man har egentlig lagt mange planer for hva en dag skal inneholde, men så dukker det opp tusen andre ting som må gjøres i stedet. Dette vet jeg ALT om og har kjent det på kroppen selv. Det er også slik at det er vanskelig å prioritere hva som brenner mest, eller er viktigst, når man føler at ALT står i brann.

Jeg velger allikevel å ta den strenge tonen til mine kunder, og til mine følgere. Rett og slett fordi det trengs.

Det kan være litt kjipt, men det er nødvendig. Dette har jeg lang erfaring med. Flere av mine kunder kjenner jo selvsagt at “det lugger litt”, men de ser det selv, og de vet det selv. Jeg pleier å si at jeg gir folk et vennlig spark bak, og det er med positiv intensjon, med ønsker om forbedring.

Ofte får jeg servert mange unnskyldninger og forklaringer på hvorfor ting er som de er når jeg er ute i butikkene. Og jeg har ingen problemer med å forstå. Utfordringen deres er at kundene, og deres potensielle kunder, overhodet ikke er interessert i å høre hverken forklaringer, unnskyldninger eller bortforklaringer. Kundene i dag er kravstore forbrukere – og de er illojale. Derfor bør du være på tå hev.

Og jeg for min del: Jeg tåler litt pepper selv også. Jeg må selvsagt også følge med i timen. Jeg selger jo min kunnskap og erfaring i form av kurs, foredrag og individuell rådgivning. Det betyr at jeg må også tåle de negative tilbakemeldingene – og gå på med krum nakke – gjøre forbedringer og endringer i mine tjenester – til det beste for mine kunder.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s