Det er lettere å tenke utenfor boksen når man er på utsiden av den!

IMG_9207.PNGGår du deg litt «tom» i egen butikk?

Ønsker du deg høyere omsetning og en mer lønnsom butikk?

Kanskje trenger du å finne nye og bedre løsninger på gamle problemer?

«Det er lettere å tenke utenfor boksen når man er på utsiden av den». Dette sitatet fant jeg i en bok som heter «Tusen og enda en natt» skrevet av Nils P. Nordskar. (En bok jeg for øvrig vil anbefale alle som har lyst til å lese en lettlest og god bok om kreativitet og kreative prosesser.)

Er det i det hele tatt mulig å finne nye løsninger?

JA! Det er det jo klart at det gjør! Og det er om å gjøre å være litt kreativ!

Alt for ofte blir kreativitet forbundet med noe nesten litt mystisk! Som en medfødt evne som bare noen få har fått utdelt sin tilmålte kvote av. Dette er selvsagt helt feil, for kreativitet kan læres – og du kan øve deg på å bli mer kreativ – omtrent helt på egen hånd. Men som med det meste annet; skal du bli god på å være kreativ må du øve deg. Og jo mer du øver deg, jo mer kreativ blir du. Og vet du hva det beste er? Det er faktisk ganske enkelt! Som det meste annet; det er enkelt når man kan det!

Hvis du har jobbet i butikk en stund, så er du kanskje kjent med begrep som butikkblindhet og kundebriller. Det er kjente begreper for de aller fleste som jobber i butikk.

Mine kunder kjenner til mitt verktøy for å jobbe for å overvinne butikkblindheten, som jeg har kalt #besøksblikket. Det handler om å se med kritiske øyne på egen butikk. Det er ofte litt vanskelig når man står midt oppi alt sammen. Veldig ofte har man «tusen forklaringer» på tingenes tilstand. Og det er helt vanlig. Men hvis du ønsker å bli enda litt bedre – kan det være lurt å ta et skritt ut av «boksen din».

For som overskriften her viser; det er lettere å tenke utenfor boksen når man er på utsiden av den. Enkelte har behov for litt hjelp i denne prosessen, rett og slett fordi at endring kan være vanskelig, og det føles kanskje til og med litt for dumt, og egentlig litt for enkelt!

Og det handler ikke om at du blir kreativ over natten. Men det handler om at du tar i bruk nytt verktøy. Verktøy som garantert virker, i hvert fall hvis du bruker det. Men fører det til høyere omsetning da? Ja, det gjør som oftest det. En ryddigere, «renere» og enklere butikk appellerer til kundene. Jo mer du evner å se butikken din fra utsiden, med kundens øyne, jo lettere vil du kunne gjøre din butikk mer selgende.

Ble du nysgjerrig på verktøyene jeg bruker? Slå på tråden, eller send meg en mail! Jeg hjelper deg gjerne å skape positiv og kreativ endring for din butikk!

Du får tak i meg på tlf. 90704927 eller epost: post@butikkutvikler.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s