Hvor henter DU kunnskapen din fra?

De aller fleste av oss står opp hver dag og gjør omtrentlig det samme som vi gjorde dagen før. Og dagen før det igjen. Og dagen før det igjen. Og samme som sist uke. Sist måned. Sist år. Sånn er det bare. Vi går på autopilot og spiser det samme til middag denne uka, som vi gjorde forrige uke. Vi er med de samme folka, og vi gjør det vi som oftest gjør, enten det er trening (eller ikke!), er med familiemedlemmer eller bruker tid på hobbyer eller det er interesseorganisasjoner som tar tiden vår.

Og for all del: Det er ikke noe galt med det! Vi er vanedyr.

Men hvordan handler vi? Går du som regel i de samme butikkene – og kjøper sånn noenlunde de samme varene som du pleier? Dét gjør kanskje kundene dine også! Det er derfor det skal en del til, for at kundene skal skifte ut butikkene de handler i.

På seg selv kjenner man andre – og det er dette jeg skal skrive litt om i denne bloggposten. For vi har ofte en hel del vaner som ikke nødvendigvis er så innmari ulike andre sine vaner.

146HOg det å endre en vane tar tid. (Det vet alle som har forsøkt å endre noen av sine uvaner).

 

Hva handler det om – dette at vi gjør det vi alltid pleier? Jo, det handler ofte om trygghet. Og det handler om valg. Hver eneste dag tar vi tusenvis av små valg, uten egentlig å tenke på det. Det er slik vi fungerer. Skulle vi reflektert like mye over alle valg vi foretok, hadde vi ikke fått gjort så mye i løpet av en dag.

 

For deg som driver butikk, eller jobber i butikk, er det vesentlig at du innhenter deg kunnskaper på mange områder. For å være konkurransedyktig i dag, må du drive på en annen måte enn du gjorde for bare noen få år siden. For du må vite HVA du skal gjøre og HVORDAN du skal gjøre det.

Det å vite mye om forbrukeratferd er et konkurransefortrinn. Det å vite noe om hva som skjer med oss når vi må ta valg, det å vite noe om trygghet: Dèt er faktisk en del av jobben din. Dessverre er det alt for mange folk som jobber i butikk som ikke gidder, ikke vil, eller ikke vet om hvordan eller hvor fra de skal tilegne seg kunnskap. Og kunnskap er makt. Jo mer kunnskap du har, og jo bedre du vet å bruke den kunnskapen du har – jo bedre butikk vil du faktisk få, og jo mer fornøyde kunder også. For det handler kanskje om at du MÅ kapre noen nye kunder. Du kan ikke leve i troen på at dine kunder er lojale mot deg, bare fordi de handler på gammel vane. For når kundene finner andre måter, som kanskje er enklere, mer bekvemmelig og koster mindre, eller av og til mer! – så skal du se at da er det for seint å reagere. Fordi kundene har fått nye vaner.

 

Derfor må du reagere nå! Du må ta tak i ting! Du må endre dine vaner, slik at du kan drive en bedre butikk! For det er de gode butikkene som vil bli enda bedre!

 

Ta gjerne kontakt med meg hvis du har lyst på en prat! Det kan hende jeg kan hjelpe deg og butikken din! Du får tak i meg på post@butikkutvikler.no eller på tlf 90 70 49 27.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s