Nisjebutikkens dag

Nisjebutikkens dag - handle lokalt

I år inviterer jeg deg til å være med på “Nisjebutikkens dag”! Hva er det? Fra USA har vi fått mange tradisjoner som vi etterhvert har gjort til våre egne; bare tenk på Valentines day, Halloween og ikke minst Black Friday.

Mye kan sies om disse tradisjonene – man kan like det, eller mislike det, men at de har kommet for å bli, også i Norge, er helt sikkert.

Som en motvekt mot Black Friday har de i USA en aktivitet som de har kalt “Small Business Saturday”. Denne har de plassert mellom Black Friday og Cyber Monday for å synliggjøre de små, uavhengige og selvstendige bedriftene. Mindre butikker har ikke anledning til å drive prisdumping på samme måte som kjeder og nettbutikker.

Mindre butikker er helt avhengig av julehandelen for å overleve. Det er tøffe marginer! Høy omsetning, med lav inntjening betyr for mange ekstremt mye arbeid, men som man får altfor lite igjen for.

 

Jeg fant derfor ut at jeg skulle lansere den norske varianten av small business saturday; Nemlig #nisjebutikkensdag!

For å få oppmerksomhet om dette har jeg laget noen filer som du kan bruke i din butikk, hvis du har lyst til det – eller lag gjerne din egen variant. (Gi meg et vink, så sender jeg deg de på epost!)

 

Hver eneste dag burde selvsagt være nisjebutikkens dag. Men slik er det ikke. Kampanjer og aktiviteter får størst effekt fordi man kun holder “trykket oppe” i en begrensent periode. For å få blest om aktiviteten har jeg i skrivende stund skrevet en kronikk/leserinnlegg som jeg har sendt til relativt mange aviser – i håp om at de vil sette den på trykk for å bevisstgjøre forbrukeren.

 

Alene får jeg ikke til allverdens – men sammen er vi sterke. Bli med du også da vel! På #nisjebutikkensdag!

Datoen er 25.11.17.

Hva skal du gjøre? Jo, du skal ha den fineste butikken du bare kan – hvor du byr på alt det du er god på, og kanskje enda litt – for å gi dine kunder en fantastisk opplevelse. Du trenger ikke selge noe som helst på tilbud, men bare vis deg frem. Fortell om butikken din og vær stolt!

Og del gjerne denne posten, slik at flere får være med eller kan få vite om det.

 

24 thoughts on “Nisjebutikkens dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s