Butikk som destinasjon?

Reiseliv og handel – Butikk som destinasjon

I mange år har nordmenn reist i hopetall til storbyer som London, Paris, New York, Barcelona – og en stor del av agendaen på reisen er shopping!

hiker-1607017_1920

Mange av butikkene vi har oppsøkt har ikke vært tilgjengelige i Norge. Men i dag er verden så mye mindre, og vi kan få tak i det vi vil på nettet.

Etter mange år med bransjeglidninger har vi nå i Norge mange livsstilskonseptbutikker. Èn butikk hvor man finner alt hva hjertet, kropp og sjel skulle kunne begjære. One-stop-shop. Det er enkelt. Det er komfortabelt. Det er en fullendt opplevelse.

Fagkunnskap hos butikkens ansatte er en suksessnøkkel. Det å kjenne sine kunder, være i stand til å lese kundens behov og så dekke disse behovene er veien til målet.

Produktene du tilbyr får mindre og mindre betydning. Det vil si; produktene er selvsagt viktige, men fremover vil alt som kommer i tillegg til produktet være mye, mye viktigere.

Butikker som har en ramme, et konsept som er tydelig og lett å forstå, vil tiltrekke seg flere kunder enn butikkene som ikke har dette på plass.

Vi er i dag villig til å reise et ganske godt stykke for å få en beriket, eller kall det gjerne en utvidet handleopplevelse.

Det at en butikk faktisk ligger utenfor «allfarvei» kan være et av de største fortrinnene du har.

Jeg savner flere kontaktpunkter mellom butikker og reiselivsaktører. Er du ikke enig?

 

One thought on “Butikk som destinasjon?

  1. Jo jeg ser den. Ikke alle kommuner er reiselivs bygder men noen slektninger er jo på besøk også der. De benytter seg ofte av de originale butikkene som de ikke finner hos seg selv spesielt. jeg har kunder både fra Nord og Vestlandet. Spania USA og Canada selv om de er veldig få. Tenk om kommunene viste hvilken makt de hadde for å få butikksettningen i kommunen da ville di virkelig gjort det mulig for oss og drive stort. Isteden tar de vekk våre goder sånn at kunde-stabiliteten blir borte. De lager torg hvor aktiviteten er dårlig rundt og tar vekk parkerings muligheter og annen tilgjengelighet. River og bygger nytt sånn at miljøet ikke blir som før og driftsutgifter blir da svimlende høye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s