Gjør du “alle” de rette tingene, men suksessen uteblir?

keramikkbutikk.jpgI så fall er du ikke alene.

Noen ganger kan du føle at du stanger hodet i veggen. Møter deg selv i døra. Du treffer blink, men applausen uteblir og så videre. Er det velkjent?

For det kan faktisk hende at du gjør “alt” rett. Og det kan hende at suksessen uteblir. Det skjer faktisk rett som det er.

Mest sannsynligvis må du bare fortsette slik du gjør. Selvsagt alltid prøve å forbedre deg. Satse på nye varer, skifte leverandør, endre strategi.

Suksess kommer svært, svært, svært sjelden rekende på ei fjøl. Suksess er et resultat av hard jobbing. Hard jobbing over tid og med en intens jakt på resultat.

Underveis kan du kanskje finne styrke i at det du gjør vil på sikt lønne seg. Men stopp litt. Lønne seg? Først og fremst vil jeg si: Verdi kan måles i andre ting enn kroner og øre. Verdi kan måles i andre ting enn kroner og øre. En god ting kan ikke sies for ofte. Derfor sa jeg det to ganger. Jeg utfordrer deg til å tenke over hvilke verdier du skaper, hvilke verdier du står for i det daglige.

Det å drive sin egen butikk har ringvirkninger, vet du! Det handler ikke bare om butikken. Det handler om ditt lokalsamfunn. Hvilke verdier du skaper lokalt.

I første omgang har du skapt din egen arbeidsplass. Du har bidratt til at et lokale skaper liv i sentrum, med lys i vinduet. Kanskje du også har ansatt en ekstrahjelp? Eller flere?

Selv handler du også dine tjenester, fortrinnsvis lokalt, andre også leverer tjenester til deg? Du betaler skatt, moms og arbeidsgiveravgift. Du bidrar!

Selvsagt må butikken “gå rundt”. Og det å tjene penger er jo en del av det. Men har du startet butikk og forventet å bli rik av det, så må du kanskje vente litt før resultatene kommer. Og min personlige mening; Hvis du har startet butikk utelukkende for å tjene penger, vil nok ikke butikken ha særlig lang levetid.

Oftere enn du skulle tro, så handler suksess om evne til å holde ut. Over tid. Og å trene hver eneste dag for å bli så god som du kan.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s