Oppsummering av året 2022

Vi nærmer oss et nytt år, og det er bare en ting å si: Hvor i svarte granskauen ble 2022 av? Året har gått enormt fort, og jeg kan nesten ikke tro at vi allerede er i slutten av desember. Samtidig ser jeg at det har hendt en del ting i 2022, så noe har skjedd, selv om tida bare virker å gå fortere og fortere.

Året 2022 ble dessverre ikke som forventet. Endelig ‘ferdig’ med corona, men så smalt det med krig, strømkrise og økte priser. Allikevel har det skjedd mye positivt i år som jeg tar med meg videre.

Jeg har de siste årene skrevet en oppsummering av året mitt og delt her i bloggen. Her kan du lese fjorårets oppsummering.

Hva har skjedd i Butikkutvikler.no AS i 2022? Nådde jeg målene mine?

Siden vi er i bloggen kan det også være et sted å begynne. Færre leser blogg enn før, men jeg får stadig vekk trafikk til bloggen, noe jeg er glad for. Målet mitt er å skrive 12 blogginnlegg i året. Det målet nådde jeg. Det ble faktisk 13 bloggposter i 2022. Det er også planen for 2023.

Nisjebutikkens dag ble avholdt i 2022 for femte år på rad. Et prosjekt jeg er veldig stolt av og glad for å holde på med. Vi fikk bred oppmerksomhet med førstesidesak på VG nett, Aftenposten og E24. I tillegg fikk vi en stor og flott artikkel på trykk i Retailmagasinet, hvor også noen av butikkene som deltar på markeringen ble intervjuet. Tekstilforum trykket også en sak om kampanjen. Vi gjør stadige forbedringer og justeringer på kampanjen, og gleder oss til nisjebutikkens dag 2023. Målet er å få med ennå flere butikker. Vi så i år at flere byer enn Egersund er i ferd med å markere seg tydelig, både Kongsvinger, Halden og Namsos gjorde seg bemerket. Det er gledelig. Dessverre så er det fortsatt et stort dugnadsprosjekt, og noe som jeg skal være ærlig å si; at det hadde vært greit med litt inntjening på også. Men vi gir oss ikke, vi bygger stein på stein, og ser at vi får stadig økt synlighet rundt prosjektet.

Kunnskapsportalen lever fortsatt i beste velgående, og er et av mine lavprisprodukter. Jeg er veldig glad i Kunnskapsportalen og medlemmene. Jeg har gjort noen justeringer i Kunnskapsportalen og fra 2023 vil portalen være åpen for innmelding hele året, men med spesielt fokus for å få inn nye medlemmer i fra 1-7. mars og fra 1-7. september. Medlemsveksten uteble dessverre i 2022, noe jeg setter i sammenheng med at folk søker litt bort fra det digitale, etter to corona-år med ‘overdose skjerm’. Jeg har avsluttet de månedlige zoom-møtene og lagt ned den lukkede facebookgruppen, slik at jeg nå har fullt fokus på den åpne facebookgruppa Butikkfellesskapet.

Jeg har delt tips og råd om butikkdrift i godt og vel et tiår i sosiale medier, og fortsetter også med det fremover. Imidlertid kan jeg ikke dele alt gratis. Jeg har derfor lagt til rette for at de som mener at gode folk skal tjene gode penger, kan betale meg et engangsbeløp på kr. 79,- eller de kan bli fast giver og betale 49 kr måneden fordi de opplever at jeg gir mye verdi, selv om ikke jeg tilbyr individuell veiledning gratis. Vil du ha mine skreddersydde råd, ja så må du faktisk betale meg for tiden min. Samtidig som det jeg deler i sosiale medier er min markedsføring, så ligger det faktisk en del arbeid bak, og det håper jeg flere vet å sette pris på i 2023.

I 2022 har jeg hatt mange onlinekunder på en-til-en basis. Dette kommer jeg selvsagt også til å fortsette med i 2023. Jobber vi sammen online er det ikke krav til noe minimumsantall timer. Jeg fakturerer medgått tid. Her har jeg hjulpet butikker med mange forskjellige problemstillinger, alt i fra markedsføring til mestringstro, ja det å styrke deg som butikkleder er noe av det jeg liker aller best å jobbe med.

Jeg har også vært en del ute i butikk og jobbet en-til-en. Jeg har gjort butikkgjennomgang med butikker i mange forskjellige bransjer – og dette gjør jeg gjerne mer av.

Jeg har tilbudt frilans butikkstyling og har hatt noen få oppdrag på dette. Dette gjør jeg gjerne mer av i 2023 – ta kontakt for pristilbud.

I februar 2022 lanserte jeg et nytt online konsept jeg har kalt for shopstyling. Da jobber jeg med påmeldte butikker over en seks måneders periode hvor fokus er å få profesjonalisert butikkuttrykket. Her tar jeg inn nye kunder 1-7. februar og 1-7. august. Det er bare å glede seg. Det å jobbe med butikkopplevelsen og butikkuttrykket vil definitivt gi dine kunder noe ekstra, og det er helt nødvendig for å holde på og friste dagens kunder.

Jeg har kjørt en runde med mitt 12-ukers program på vårparten. Dette er et veldig populært opplegg (en slags pakkeløsning) hvor vi jobber sammen i tre onlinetimer, og du har oppgaver du skal gjøre hver uke som du får min tilbakemelding på. Oppstart på dette i 2023 blir mest sannsynlig i uke 12.

I 2022 har jeg jobbet intensivt med en stor konseptutvikling og flytting av butikk. Det har vært et stort og meget givende prosjekt hvor jeg har bistått med alt i fra innredning, fargevalg, markedsføring, konsept, vareplassering, kundeklubb og så videre.

Studieturer har også stått på agendaen min – og dette ønsker jeg også å tilby i 2023. For hvordan drive god butikk hvis ikke du er inspirert?? Det er også grunnen for at jeg har satt opp en inspirasjonsdag i begynnelsen av januar på Bryne – og det er fortsatt noen ledige plasser i skrivende stund.

I år har jeg kjørt et par artige workshops, blant annet for en fin gjeng i Kvinesdal. Det er alltid veldig givende.

På tampen av året har jeg drevet med mye planlegging, justering og korrigeringer og med et kritisk blikk på egen drift. Du har sikkert hørt uttrykket “Det er hos rørleggeren det drypper” – og en oppdatering av mitt eget konsept har vært helt nødvendig og påkrevet. Dette er et oppdrag jeg med glede har satt Giske fra Design by Giske på, og jeg gleder meg til å presentere butikkutvikler i en oppgradert utgave i 2023.

Jeg har tatt en utdannelse i 2022, «Temabaserte opplevelser og storytelling» på Høgskolen Vestlandet, samt en rekke mindre kurs har jeg deltatt på. Som fullstendig kursoman blir det nok en hel del kurs også i 2023. Det er viktig å være i kontinuerlig utvikling.

Det ble færre bingoer i 2022 enn planlagt. Planen er å gjennomføre to bingoer i 2023. Det er det flere grunner til. Bingo er en veldig gøy måte å jobbe på, og jeg kan hjelpe flere på en gang. Samtidig som det er gøy er det også lærerikt, og en glimrende måte for meg å vise deg hvordan jeg jobber, slik at du kanskje blir kunde hos meg i etterkant. Håper du blir med på det.

Jeg laget ikke noen nye nettkurs, men kurset “Butikkmarkedsføring i 5 enkle steg” solgte godt også i 2022. Les mer om det her: https://butikkutvikler.blog/2021/05/27/butikkmarkedsforing-i-5-enkle-steg/

Det ble ikke skrevet noen nye bøker i serien “De små bøkene med de store svarene”, men bok nr. 3 “Fra bekymring til begeistring” og “Slik skaper du salgsmagi” har jeg fortsatt tilgjengelig for salg. Bøkene koster kr. 329 per stk inkludert porto. Gi meg et vink om du vil ha de.

Tja… hva ellers pleier jeg å ha med i disse oppsummeringene?

Vel, jeg kan jo si litt om livet sånn generelt?! Som du kanskje vet har jeg en kronisk sykdom. Noe som betyr at jeg må ta hensyn til den og jobbe strukturert og smart. På senhøsten har jeg vært dårligere enn jeg har vært på lenge. 2023 starter derfor med en ferieuke i sydligere strøk. I høst deltok jeg i en spesiell podkast hvor jeg snakket om en av mine tyngste motbakker. Den har ingenting med butikk å gjøre, men jeg har delt den i alle mine kanaler. Uka den ble sluppet traff jeg ei venninne jeg ikke hadde møtt på en stund, som sa: “Det er feil folk som skammer seg”. Og det er det beste uttrykket jeg har hørt på en stund. Bakgrunnen for å dele noe så privat handler om akkurat det: Plassere skammen der den hører hjemme. Du kan lytte til episoden her. Vel, jeg ser frem til litt sol og varme i begynnelsen av året. Føllet har bikka 18 og går som CNC-lærling. Ellers har jeg fortsatt en veldig snill kjæreste og en katt som ikke virker.

Takk for følget i 2022 – gleder meg til vi forhåpentligvis snakkes i 2023.

Stor klem fra meg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s